Négy hét után kerültek elő az Amazonasban eltűnt testvérek

Horizontal LATIN AMERICA ENVIRONMENT AMAZONIAN FOREST NATURE ILLUSTRATION AERIAL VIEW
Aerial view of Putumayo river in the Amazon jungle of Puerto Asis rural area, department of Putumayo, Colombia on November 6, 2021, in the framework of the pact "Amazonia Viva" for the defense of the Colombian Amazon jungle. - The environmental authorities of Colombia and the National Environmental System signed the pact "Amazonia Viva" an effort of national articulation to strengthen the fight for the protection of the Amazon rainforest. (Photo by Luis ROBAYO / AFP)
Vágólapra másolva!
Több hétre eltűnt egy bennszülött testvérpár az Amazonasban - írja a BBC.
Vágólapra másolva!

A 8 éves Glauco és a 6 éves Gleison Ferreira február 18-án tűnt el az Amazonas esőerdőjében Manicoré település közelében, amikor kisebb madarakat próbáltak elkapni.

Négy hét után kedden találta meg a bennszülött gyereket véletlenül egy favágó.

A horzsolásokkal teli két fiút kórházba szállították alultápláltság miatt, de valószínűleg teljesen fel fognak épülni. Azt mondták, nem ettek semmit, csak esővizet mertek inni.

Illusztráció Forrás: AFP/Luis Robayo

Miután eltűntek, több százan keresték őket a falujukból heteken át, de mivel éppen esős évszak van az erdőben, nehezebben ment a kutatás. A hatóság február 24-én felhagytak a kereséssel, de a helyiek továbbra is kijártak az erdőbe.

A favágó végül 6 kilométerre Palmeira falutól talált rájuk. A faluk a Lago Capanã nevű, védett rezervátum területén vannak, ahol a két fiú a szüleikkel él.