Térképes grafikán mutatjuk, hogy változott az ukrajnai helyzet az elmúlt héten

Ukrán válság 2022, orosz, ukrán, háború, Ukrajna, Lviv, robbanás, füst
Lviv, 2022. március 18. Füst száll fel egy robbanást követően az ukrajnai Lviv közelébenben 2022. március 18-án. A város polgármestere, Andrij Szadovij a Facebookon azt közölte, hogy orosz rakéták csapódtak be a városközponttól mintegy hat kilométerre található nemzetközi repülőtér közelében, ám magát a repülőteret közvetlenül nem érte támadás. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai művelet végrehajtását Ukrajnában. MTI/AP
Vágólapra másolva!
Az ukrán erők továbbra is visszatartják az orosz előrenyomulást, az orosz csapatok csak keleten tudtak előrébb jutni.
Vágólapra másolva!

Információk szerint az orosz előrenyomulást ellátási problémák is hátráltatják, írja a The New York Times.

Az alábbi grafikán jól látható, hogy az elmúlt egy héten nem sikerült jelentősen előrébb jutnia az oroszoknak, az ukrán erők visszatartják az orosz csapatokat a főváros, Kijev és Harkov közelében is.

Nyugat-Ukrajnában is történt azonban támadás, hívja fel rá a figyelmet a Financial Times. Az oroszok péntek hajnalban rakétákkal lőtték ki a nyugat-ukrajnai Lviv városának repülőgép-javító üzemét.

Az Institute for the Study of War legfrissebb jelentésében kiemeli, hogy az orosz csapatok Odessza felé nyomulása is megtorpanhat, mivel az ukrán csapatok sikeres ellentámadásokat hajtanak végre Mikolajiv környékén.

Az orosz csapatok Odessza felé nyomulása is megtorpanhat Forrás: ISW/Institute for the Study of War