Egy informátor, aki nem vállalta a nevét, azt állítja: hétről hétre nagyobb az esély, hogy puccs készülhet Vlagyimir Putyin orosz elnök ellen a háborúja miatt. Az informátor névtelen, ezért sem lehet kizárni, hogy amerikai vagy angol dezinformációról van szó.

Az orosz hírszerzés központjában dolgozó informátor arról beszélt, káosz és elégedetlenség uralkodik állítólag a biztonsági szolgálatokon belül, miután Oroszország képtelen gyorsan bevenni Ukrajnát (ahogyan eredetileg tervezte).

A The Guardian arról írt, hogy Vlagyimir Osecskin, 2015-ben száműzött orosz aktivista szerint a Putyinhoz közeli emberek hozzászoktak a luxuskörülményekhez, de az országra kivetett szankciókat már ők is a saját bőrükön érzik. 

Felismerik, hogy ez a háború katasztrófa a gazdaság, az emberiség számára. Nem akarnak visszamenni a Szovjetunióba. Minden héttel, amíg ez a háború folytatódik, nő a lázadás lehetősége

- mondta az aktivista. Azt persze nem tudni, hogy információit (ha egyáltalán valósak) honnét szerezte. 

Vlagyimir Putyin orosz elnök a Krím Oroszországhoz csatolásának nyolcadik évfordulója alkalmából rendezett koncerten MoszkvábanForrás: MTI/EPA/Szputnyik pool/Ramil Szitdikov