A franciákat felszólították: kezdjenek el spórolni a gázzal és az árammal

villanyóra, mérőóra, rezsi, rezsicsökkentés, illusztráció
Watthour meter of electricity for use in home appliance with copy space.This is a modern technology that can monitor the home's electrical energy consumption.Electricity meter.Electronics
Vágólapra másolva!
A francia Energiaszabályozási Bizottság elnöke, Jean-François Carenco a Les Échos francia gazdasági napilapnak adott hétfői interjújában kijelentette, hogy egész Franciaországnak sürgősen vissza kell fognia a földgáz és az elektromos áram felhasználását, különben jövő télen „nem jár jól az ország".
Vágólapra másolva!

Carenco konkretizálta, hogy az orosz-ukrán háború miatt kialakult földgázellátási problémák, valamint az EDF (állami többségi tulajdonú, francia villamos energia közmű vállalat) által karbantartás céljából leállított három atomreaktor miatt kieső villamos energiatermelés

2022 telén súlyos energia-kihagyásokat, és sötétben töltött órákat okozhat az országnak, ha a franciák nem fogják most azonnal vissza a fogyasztásukat.

Carenco szerint nem csak a nagyfogyasztóknak, az iparnak és a középületeknek, hanem

a háztartásoknak is spórolniuk kell az energiával. Ezért mindenkit felszólított arra, hogy vegyen erőt magán, tekerje lejjebb a fűtést vagy a légkondicionálást, és kapcsolja le a villanyt.

Ezzel egy időben sürgette a Le Havre kikötőjébe a cseppfolyósított földgáz fogadására tervezett úszó LNG-terminál megépítésének a felgyorsítását, amely – ötödik LNG-terminálként Franciaországban – elősegítené az ország függetlenedését az orosz földgáztól.