Minden eddiginél nagyobb támadást készít elő Oroszország

Ukrán válság 2022, orosz, ukrán, háború, Ukrajna, Kijev, rakétatámadás, romos épület, kiégett, romok, lakás, lakóház
KYIV, UKRAINE - MARCH 30: A completely destroyed building is seen after Russian shelling in Sviatoshinsky district of Kyiv, Ukraine on March 30, 2022. Metin Aktas / Anadolu Agency (Photo by Metin Aktas / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
A hivatalos nyilatkozatok ellenére a helyi lakosok arról számolnak be, hogy az oroszok továbbra is kíméletlenül bombázzák az ukrán fővárost - számolt be erről a Fox News. 
Vágólapra másolva!

Az orosz erők továbbra is kíméletlenül bombázzák Kijevet, annak ellenére, hogy a hivatalos nyilatkozatok szerint az orosz csapatok kivonulnak Kijevből és Csernyihivből, hogy újra a keleti Donbasz régióra összpontosítsanak - mondták a Fox Newsnak kijevi lakosok.

Lakosok evakuálják a Kijevtől északra fekvő Irpiny városát 2022. március 10-én Forrás: AFP/Aris Messinis

- mondta Maryan Zablotskyy ukrán parlamenti képviselő, aki feleségét és gyermekét menekítette ki Kijevből.

- jegyezte meg Zablotskyy.

. - tette hozzá.

Az ukrán erők hétfőn visszafoglalták a Kijev melletti Irpiny várost.

Oroszország kedden azt állította, hogy csökkenti katonai jelenlétét Kijevben és Csernyihivben. Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter állítólag azt mondta, hogy a kelet-ukrajnai Donyec-medence "felszabadítása" Moszkva elsődleges célja.

Egy teljesen lerombolt épület az orosz támadás után az ukrajnai Kijev Szvjatosinszkij kerületében, 2022. március 30-án Forrás: Anadolu Agency via AFP/2022 Anadolu Agency/Metin Aktas

- mondta Mark Savchuk, az Ukrajnai Önkéntes Újságírók Kezdeményezés (UVJI) kijevi koordinátora.

USA: Mindenkit félrevezettek az oroszok

John Kirby, a Pentagon sajtótitkára kedden azt mondta, hogy az Egyesült Államok "fokozott aktivitást" és "támadó tevékenységet" észlelt az orosz erők részéről az ukrajnai Donyec-medencében. Az ukrán vezérkar arról számolt be, hogy Oroszország mintegy 2000 katonát helyezett át Grúziából, hogy Ukrajnában harcoljon.

Kirby szerint kis számban valóban elvontak orosz egységeket Kijevtől, "de úgy gondoljuk, hogy ez egy átcsoportosítás, nem pedig valódi visszavonulás,

- mondta a szóvivő. Szerinte az oroszok most az ország keleti részére fognak összpontosítani. Nem tudták elfoglalni ugyan, de továbbra is brutális pusztításra képesek Kijevben és egész Ukrajnában. "Ezt még ma is látjuk a főváros elleni folyamatos légicsapásokban" - mondta a szóvivő.

Az Egyesült Államok új figyelmeztetést adott ki Oroszországra vonatkozóan, amely szerint a hatóságok "kiszemelhetik és őrizetbe vehetik" az országban tartózkodó amerikaiakat.

A tájékoztató szerint továbbra is vannak jelentések arról, hogy

AZ UKRAJNÁBAN TARTÓZKODÓ AMERIKAIAKAT AZ OROSZOK ELFOGJÁK, ENNEK A VESZÉLYE AKKOR IS FENNÁLL, AMIKOR MEGPRÓBÁLJÁK ELHAGYNI AZ ORSZÁGOT.

Az oroszok, mint látható, semmiképp sem vonulnak vissza a hivatalos közlemények ellenére.

Az ország továbbra is veszélyes, és a második világháború óta soha nem látott mértékű konfliktussal kell számolni. Az ország továbbra is veszélyes hely, és mint látható, ezért indokolt elhagyni az egyre csak eszkalálódó konfliktus övezetét.

A második világháború óta nem volt ilyen súlyos katonai konfliktus. Minden részről bármiféle ügyetlen reakció a konfliktus fokozódásához járulhat hozzá. A konfliktusban hatalmas veszteségekről számolnak be a felek, hatalmas kiterjedésen zajlanak a pusztító katonai műveletek.

Most bármilyen rossz reakció növeli a világháború kockázatát.