Az oroszok még nem hagytak fel a Kijev elleni támadásaikkal, tovább folynak a harcok. Folytatódik az orosz előrenyomulás de jelentős változás nem történt a frontvonalakon. Mariupol városát már legalább három részre osztották az orosz erők, ami napokon belül teljesen orosz kézre kerülhet.

Az oroszok még nem hagytak fel a Kijev elleni támadásaikkal, írja az Institute for the Study of War. Továbbra is harcolnak, hogy megtartsák előretolt állásaikat Kijev keleti és nyugati peremén. 

A harcok jelenlegi állása KijevbenForrás: Institute for the Study of War

Az orosz erők továbbra is harcolnak a város közelében lévő jelenlegi frontvonal nyomvonalának megtartásáért, továbbra is beásott állásokban maradnak keletre, északnyugatra és nyugatra. A Kijev körüli területről visszavonuló orosz erők a jelek szerint a frontvonal mögül északra, fehéroroszországi állásokba vonulnak.

Oroszország néhány tartalékot arra irányít, hogy a Harkivtól délkeletre és Izyumtól délkeletre elért térnyeréseket összekapcsolja a luhanszki frontvonalával.

A háború jelenlegi állása UkrajnábanForrás: @War_Mapper

Az ukrán erők továbbra is védekeznek Mariupolban. Az orosz előrenyomulás Mariupolban tovább folytatódik, és az orosz erők valószínűleg kettévágták, sőt három részre osztották a várost. A város valószínűleg napokon belül az oroszok kezére kerül.

A délkelet-ukrajnai orosz hadműveletek következtében a Donyecki terület nagy része ukrán ellenőrzés alatt maradt. A Donyecki terület határainak biztosítása a Luhanszki terület egészével együtt valószínűleg nagyszabású támadó műveletet igényel orosz részről, vagyis brutális, minden eddiginél komolyabb harcok jöhetnek itt.