Biden fia szervezte az ukrajnai biolaborokat, az oroszok bemutatták az e-mailjeit

Hunter Biden
(FILES) In this file video grab made on August 20, 2020 from the online broadcast of the Democratic National Convention, being held virtually amid the novel coronavirus pandemic, shows former vice-president and Democratic presidential nominee Joe Biden's son Hunter Biden speaking during the last day of the convention. - US President Donald Trump rebuked Facebook and Twitter on October 14, 2020 for blocking links to a New York Post article purporting to expose corrupt dealings by election rival Joe Biden and his son in Ukraine. (Photo by - / DEMOCRATIC NATIONAL CONVENTION / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / DEMOCRATIC NATIONAL CONVENTION " - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Vágólapra másolva!
Az orosz védelmi minisztérium birtokába került az a levelezés, amelyet Joe Biden amerikai elnök fia folytatott az amerikai Védelmi Fenyegetéscsökkentő Ügynökség (DTRA), a Pentagon ukrajnai vállalkozóinak munkatársaival, és ez megerősíti, hogy Hunter Biden fontos szerepet játszott a kórokozókkal folytatott ukrajnai munka pénzügyi hátterének megteremtésében - jelentette ki Igor Kirillov, az orosz fegyveres erők sugárzás-, vegy- és biológiai védelmi csapatainak parancsnoka csütörtökön kamerák előtt nyilatkozva.
Vágólapra másolva!

Kirillov szerint a levelek létezését a nyugati média is megerősítette. Ezekből kiderül, hogy Hunter Biden forrásokat biztosított a kórokozókkal kísérletező Black and Veach és Metabiota cégek számára.

A tábornok szerint a nyilvánosságra hozott levelezésből kiderül, hogy a Pentagon valódi céljai Ukrajnában messze nem tudományosak.

Rámutatott, hogy egyik levelében a Metabiota alelnöke megjegyezte, hogy a cég tevékenysége "Ukrajna Oroszországtól való kulturális és gazdasági függetlenségének biztosítására" irányul. Megjegyezte, hogy ez "egy biotechnológiai cég esetében meglehetősen furcsa". A tábornok nevesítve nyilvánosságra hozott több levelet, amelyben a DTRA, a Black and Veach és a Metabiota több tisztségviselője érintett. Utóbbival kapcsolatban megjegyezte, hogy a Metabiota a Pentagon felkérésére részt vett a posztszovjet térség járványügyi helyzetének modellezésében.

Kitért rá, hogy a Black and Veach tevékenysége még az ukrán szakszolgálatok körében is kérdéseket vetett fel; az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) herszoni osztálya 2017-ben arra hívta fel a figyelmet, hogy "aktualizálódott a járványhelyzet súlyosbodásának potenciális veszélye" a DTRA azon szándéka miatt, hogy a Black and Veachen keresztül ellenőrzése alá vonja a különösen veszélyes fertőzések kórokozóinak kutatását végző ukrajnai mikrobiológiai laboratóriumokban végzett tevékenységet.

Emlékeztetett rá, hogy a Moszkva szerint katonai célú ukrajnai mikrobiológiai tevékenység úgy ért véget, hogy a patogén bioanyagokat februárban vagy az Egyesült Államokba szállítottak, vagy megsemmisítettek Ukrajnában. Az orosz háború fontos eredményének nevezte, hogy felszámoltak öt kijevi biolaboratóriumot, ahol a lépfene, a tularémia, a brucellózis, a kolera, a leptospirózis és az afrikai sertéspestis kórokozóival dolgoztak.

Azt mondta,

Elmondta, hogy az egyik ilyen létesítményben az ukrán egészségügyi minisztérium közegészségügyi központjában több projektet folytattak, összesen több mint 30 millió dollárnyi finanszírozásból.

Hivatkozott egy határozatra, amelyet szerinte a központ etikai bizottságának vezetője 2019. június 12-én írt alá az UP-8 projekttel kapcsolatban. Állítása szerint a dokumentum olyan kutatások elvégzésére utal, amelynek a kockázata a résztvevők életére és egészségére ismeretlen volt, és eltitkolták a bennük részt vevő önkéntesek személyazonosságát.

Rámutatott, hogy egy hivatalosan rutinvérvételnek minősülő eljárással kapcsolatban előírták, hogy "az önkéntesekkel kapcsolatos kisebb incidenseket a történtektől számított 72 órán belül, a súlyos incidenseket, beleértve a kísérleti alanyok halálát, 24 órán belül jelenteni kell az amerikai bioetikai bizottságnak". Hangot adott feltételezésének, miszerint a hivatalos kutatási program csak "a jéghegy látható része".

Kirillov szerint Ukrajnában a biológiai fegyverek célba juttatásához és alkalmazásához szükséges technikai eszközök fejlesztésével is foglalkoztak. Mint mondta, az ukrán Motor Szics vállalat 2021. december 15-én azzal a kérdéssel fordult a török Bayraktar dróngyártóhoz, hogy egy pilóta nélküli szerkezet felszerelhető-e 20 liternél nagyobb kapacitású aeroszolszóró rendszerrel. Rámutatott, hogy egy ilyen drón akár 300 kilométerre is berepülhetne, biológiai készítményekkel töltött tartállyal Oroszország területére.