Látványos térképen mutatjuk az orosz-ukrán háború friss eseményeit

Vágólapra másolva!
A Kijev körüli állásaikat megtartották az orosz csapatok, keleten jelentős veszteségek mellett sikerült újabb területeket elfoglalni - írja a brit védelmi minisztérium.
Vágólapra másolva!

A brit védelmi minisztérium által közzétett térképen rózsaszínnel látható az oroszok által elfoglalt területek. A csíkozott részek a vitatott ellenőrzésű területeket jelzik, amíg piros nyillal az orosz előrenyomulások irányát tüntették fel.

Az oroszok tartják az állásaikat Kijev körül

Az ISW legfrissebb elemzésében azt írja, hogy az orosz csapatok megtartották a Kijev körüli pozícióikat, és visszaverték az ukrán ellentámadásokat. Hangsúlyozták:

AZ OROSZ ERŐK - A KORÁBBI ÍGÉRETEKKEL ELLENTÉTBEN - NEM ADJÁK FEL A FŐVÁROS KÖRÜL ÁLLÁSAIKAT, ÉS VÉLHETŐEN FOLYTATJÁK TÁMADÁSOKAT.

Csernyihiv környékéről ugyan kivontak csapatokat, amelyeket máshová csoportosítottak át, de az ISW szerint ez nem jelent érdemi változást. Az elmúlt 24 órában az orosz erők nem hajtottak végre akciókat az ország északkeleti részén, bár Izyum környékén néhány egységgel megerősítették az ottani erőiket. Az ISW elemzése szerint azonban nem valószínű, hogy a közeljövőben beveszik a várost. Luhanszkban és Donyeckben az ukránok visszaverték az orosz támadásokat. Mariupolban sikerült előrenyomulni az orosz erőknek, de vélhetően komoly veszteségeket szenvedtek.