Friss térképeken mutatjuk, hogy állnak a harcok Ukrajnában

Ukrán válság 2022, ukrán, orosz, háború, orosz-ukrán háború, ukrán konfliktus, támadás, megrongálódott, megsemmisült, orosz tank, harci jármű, roncs Trosztyanec, Ukrajna
Trosztyanec, 2022. március 29. Ukrán katonák mennek egy megsemmisült orosz páncélozott harci jármű roncsa előtt a Kijevtől mintegy 400 kilométerre, délnyugatra fekvő Trosztyanecben 2022. március 28-án. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai művelet végrehajtását Ukrajnában. MTI/AP/Efrem Lukackij
Vágólapra másolva!
Kulcspozíciókat foglaltak vissza az ukránok Kijev környékén, Mariupol azonban hamarosan teljesen orosz kézre kerülhet. Térképeken mutatjuk a háború legfrissebb fejleményeit.
Vágólapra másolva!

Az ukrán erők kulcspozíciókat foglaltak vissza Kijev környékén - írja elemzésében a BBC. Az ukrán fővárost továbbra is folyamatosan bombázzák az orosz erők, ahogy Csernyihivet is.

Eközben az orosz erők elvonultak Csernobilból.

Az ukrán elnök tanácsadója korábban a Reutersnek azt mondta, hogy a hetek óta bombázott Mariupol továbbra is kitart. A BBC elemzése szerint azonban a kulcsfontosságú Fekete-tengeri kikötőváros valószínűleg hamarosan teljesen orosz ellenőrzés alá kerül.

Az oroszok Grúziából csoportosítanak át katonákat az ukrán hadszintérre.

Az ukránok Donbaszban eddig visszaverték az orosz támadásokat.

Az alábbi térképen sárgával jelölték az ukránok által ellenőrzött területeket, pirossal az oroszok által a háború február 24-i kitörése után elfoglalt területeket, lilával pedig azokat, amelyeket már ezt megelőzően is ellenőriztek.

Ezen a térképen pedig sárgával láthatja azokat a területeket, amelyeket az ukránok visszafoglaltak az oroszoktól.

Itt pedig az elmúlt egy hét változásait nézheti meg, kék körrel jelölve az ukrán ellentámadásokkal által érintett területeket.