Így vágnák el az oroszok az ukrán csapatok üzemanyag-utánpótlását - videó

Ukrán válság 2022, orosz, ukrán, háború, Ukrajna, Odessza, füst, robbanás, robbantás
People stands as smoke rises after an attack by Russian army in Odessa, on April 3, 2022. - Air strikes rocked Ukraine's strategic Black Sea port Odessa early Sunday morning, according to an interior ministry official, after Kyiv had warned that Russia was trying to consolidate its troops in the south. (Photo by BULENT KILIC / AFP)
Vágólapra másolva!
Az oroszok egy április 1-jei rakétatámadásban teljesen megsemmisítették Ukrajna legnagyobb, kremencsuki kőolaj-finomítóját, korábban pedig célzott támadásokat hajtottak végre országszerte olajraktárak ellen – többek között Lvivben és Dnyipróban is. Az üzemanyag-tárolók és kőolaj-finomítók elleni támadássorozat újabb állomása volt a vasárnap reggeli odesszai rakétatámadás.
Vágólapra másolva!

Ahogy arról az Origo is beszámolt, több rakétabecsapódás történt az Odessza melletti kőolaj-finomítónál és annak környékén vasárnap hajnalban. A támadásban érintett területen jelenleg is sűrű füst gomolyog.

A helyi híreket erősítette meg az Interfax orosz hírügynökség jelentése is, amely szerint vasárnap hajnalban az orosz erők hajókról és repülőgépekről rakétacsapást mértek egy Odessza melletti kőolaj-finomítóra, valamint üzemanyag- és kenőanyag-tároló létesítményekre.

Az oroszok azt közölték, hogy

az olajfinomító mellett három üzemanyag-tárolót is megsemmisítettek, amelyekből az ukrán csapatok utánpótlását biztosították Nyikolajev irányában.

Az orosz légierő további 51 katonai létesítmény megsemmisítéséről számolt be vasárnap reggel.

Egy friss térkép jól mutatja az Ukrajna elleni hadművelet jelenlegi állását, és azt, hogy az orosz erők keleten és délen csoportosulnak elsősorban.

Az Egyesült Királyság rakétákat küldene Ukrajnának

A Sunday Times jelentése szerint a brit kormány rakétákat akar szállítani Ukrajnának az orosz hadihajók elsüllyesztésére és a tenger felől bombázott tengerparti városok erősítése céljából.

A lap idézte Boris Johnson brit miniszterelnököt, aki azt mondta: a fegyverek szállításával a cél az lenne, hogy megakadályozzák az orosz erők előrenyomulását a déli kikötőváros, Odessza felé.