Két ember meghalt egy ausztráliai földcsuszamlásban

Wentworth Falls, Blue Mountains, New South Wales (NSW), Australia, Pacific landscapes natural world nature New South Wales nobody NSW outdoors Pacific scenics surface processes travel travel destinations waterfalls australian falls outside Horizontal AUST
Illusztráció: Wentworth-vízesés, Új-Dél-Wales (NSW), Ausztrália
Vágólapra másolva!
Két ember meghalt, ketten életveszélyesen megsérültek hétfőn egy földcsuszamlás miatt a Wentworth-vízesésnél Ausztráliában - írja a Guardian.
Vágólapra másolva!

Egy férfi és egy fiú meghalt, egy nő és egy másik fiú pedig súlyos sérüléseket szenvedett a Wentworth-vízesésnél történt balesetben, körülbelül 100 kilométerre Sydneytől.

A segélyszolgálatot helyi idő szerint délután fél kettő körül hívták. Az NSW rendőrség megbízott felügyelője, John Nelson elmondta, hogy

egy férfi és egy fiú a helyszínen meghalt a balesetben.

Egy nő és egy fiú állapota válságos, egy lány pedig sértetlenül megúszta és saját lábán hagyhatta el a helyszínt, de rendkívül megviselte az eset.

Illusztráció: Wentworth-vízesés, Új-Dél-Wales (NSW), Ausztrália Forrás: robertharding via AFP/Robert Francis/Rob Francis

Az NSW mentőszolgálat megbízott főfelügyelője, Stewart Clarke elmondta, hogy

a két sérült beteg súlyos fej- és hasi sérüléseket szenvedett.

A mentősök a helyszínen rendkívül szívszorítónak írták le az esetet. A túlélő lánynak pszichológusi segítséget ajánlottak fel.

John Nelson szerint a helyszín veszélyes és instabil volt a balesetet követően.

A körülmények egyébként kedvezőek voltak a kiránduláshoz, az út nyitva volt; annak ellenére, hogy a közelmúltban áradások voltak a környéken.

A felügyelő szerint nyilvánvalóan az időjárás tehető felelőssé a balesetért.

A címlapi kép illusztráció!