Joe Bident kínosan kerülték a vendégek egy eseményen a Fehér Házban - videó

Obama presents the Medal of Freedom to VP Biden Medal of Freedom award honour honor -, joe biden, barack obama
United States Vice President Joe Biden gets emotional after he received from President Obama the Medal of Freedom during an event in the State Dinning room of the White House, January 12, 2017 in Washington, DC. Credit: Olivier Douliery / Pool via CNP - NO WIRE SERVICE - Photo: Olivier Douliery/Consolidated/dpa
Vágólapra másolva!
Barack Obama egykori demokrata elnök 2017 óta először látogatott a Fehér Házba. Joe Bidennel tartottak egy közös, egészségüggyel kapcsolatos rendezvényt, ahol Barack Obamát megrohamozták az emberek, és ezután már senki sem volt kíváncsi a jelenlegi elnökre. Biden csak áll kínosan, miközben őt szó szerint kerülgetik az emberek.
Vágólapra másolva!

Barack Obama tegnap először tett látogatást a Fehér Házba a 2017-es hivatali ideje óta.

Barack Obama egykori és Joe Biden jelenlegi demokrata elnök. Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Olivier Douliery

Joe Bidennel egy közös, egészségügyi kérdésekkel foglalkozó eseményt tartott, ahol népszerűsítették az Obamacare nevű törvényt (Affordable Care Act), majd megvitatták az egészségügyi ellátás megfizethetőbbé tételének lehetőségeit.

Az eseményről több kínos videó készült, ugyanis Biden nagyon zavartnak tűnt és kínosan állt a teremben egyedül, míg az emberek inkább Obamával voltak elfoglalva. A felvételeken az látható, ahogy Biden zavartan bolyong a teremben, miközben mindenki az első afroamerikai elnökkel akar beszélni, teljesen mellőzve a mostani elnököt.

Joe Bident szó szerint kerülgették az emberek, és senki sem volt hajlandó vele beszélgetni az eseményen.

Egy rövid pillanat múlva Biden megáll, hátrafordul, hogy felmérje, mennyire elfoglalt Obama, majd megfordul, és int Deb Haaland belügyminiszternek, hogy csatlakozzon hozzá a színpadon. A nő ezt megteszi, majd mindketten visszasétálnak Obamához, aki mintha azt mondaná, hogy később odamegy hozzájuk. Biden és Haaland visszatér a helyére, és üdvözli a többi vendéget.