Szörnyethalt egy turista Hawaiin, miután 75 métert zuhant

Beach at Waimanalo Bay, WIndward Coast, Oahu, Hawaii. travel destination photography colour image waimanalo bay windward coast oahu hawaii united states of america pacific day outdoors high angle view non urban scene no people beauty in nature coastline h
Beach at Waimanalo Bay, Windward Coast, Oahu, Hawaii, United States of America, Pacific (Photo by Michael DeFreitas / Robert Harding Premium / robertharding via AFP)
Vágólapra másolva!
75 métert zuhant egy szikláról egy turista Hawaiin szerdán, azonnal meghalt - írja a CBS.
Vágólapra másolva!

A 30 éves turista 75 métert zuhant, amikor az Olomana-hegy harmadik csúcsánál túrázott. Az áldozat nevét és származását nem hozták nyilvánosságra. A honolului tűzoltóság tájékoztatása szerint a férfi három másik emberrel, köztük egy hawaii lakossal kirándult.

A helyszínen az érintett ösvény rendkívül keskeny, amely meredek sziklafalak mellett, kanyarogva vezet a csúcsig. Egy másik turista napokkal korábban zuhant le ugyanerről az ösvényről, ő súlyos fejsérülést szenvedett.

A tűzoltóság szóvivője szerint idén öt alkalommal küldték ki a helyi mentőket erre a helyszínre, tavaly tizenháromszor.

2011 óta legalább öten haltak meg ezen a szakaszon, köztük a 24 éves Nathan Stowell is,

aki az akkori sajtóhírek szerint 120 métert zuhant húsvét vasárnapján miközben egy leesett sapka után mászott.

Az ösvényen nincs hivatalos jelzés, és a túrázók általában illegálisan kihelyezett kötél segítségével haladnak át a sziklákon.

Dan Dennison, a Föld- és Természeti Erőforrások Minisztériumának szóvivője elmondta, hogy az érintett ösvént nem kezelik és nem is tanácsolják a turistáknak, hogy arrafelé kiránduljanak.

A tisztviselők arról számoltak be, hogy

korábban már megpróbálták megállítani azoknak az online videóknak a terjedését, amelyek a hegység meredek gerinceire csábítják az embereket.

Címlapi képünk illusztráció!