A magyar gyermekvédelmi törvényhez hasonlót fogadtak el Floridában

Vágólapra másolva!
Egy márciusban Floridában elfogadott törvényjavaslat korlátozza, hogy az iskolai tanárok mit mondhatnak a  gyerekeknek a szexről - írja az UnHerd.
Vágólapra másolva!

A törvényjavaslat megtiltja a „szexuális irányultság" vagy a „nemi identitás" megvitatását a legfiatalabb osztályokban, az óvodától 7-8 éves korig és meghatározza, hogy a későbbi tanításnak

A törvény elfogadását követően hatalmas támadásba lendült az LMBTQ-lobbi. (képünk illusztráció) Forrás: Shutterstock

A törvény szülők számára is biztosítja a jogot, hogy beperelhessék az iskolát, ha úgy vélik, hogy ezt nem tartják be.

A törvényjavaslat azt is megtiltja az iskolai lelkigondozói csoportoknak, hogy a szülők elől visszatartsák a tanulók mentális, érzelmi vagy fizikai egészségére vagy jólétére vonatkozó információkat, ami azt jelenti, hogy ha egy tanulóról kiderülne, hogy meleg vagy transznemű az iskolában, a személyzet köteles lenne tájékoztatni a szülőket.

A progresszívek „Ne mondd, hogy meleg" törvényjavaslatnak nevezték el, mivel szerintük a meleg vagy transznemű tanulókat fokozottan fenyegeti az osztálytermi zaklatás veszélye, a tanárok pedig mostantól kötelesek a gyerekeket még az előítéletes vagy bántalmazó szülőknek is kitenni.

A floridai törvényjavaslat támogatóinak választott jelszava a „groomer" szó, amelyet most alkalmaznak minden olyan progresszívre, aki amellett érvel, hogy a tanároknak engedélyezni kellene, hogy a gyerekekkel a szexről beszélgessenek, és ezt az információt visszatartsák a szülőktől.

A groomer szó az angol szlengben behálózót jelent, vagyis egy olyan egyént, aki a későbbi haszonszerzés és kizsákmányolás céljából bizalmi viszonyt épít ki a sebezhető gyerekekkel.

A baloldali propaganda ellenére a magyar gyermekvédelmi törvényhez hasonló javaslatot elfogadták.