Kilencszáz embert kellett evakuálni egy londoni épületből vegyszerszag miatt

Vágólapra másolva!
Körülbelül 900 embert kellett evakuálni a londoni tűzoltóságnak egy kelet-londoni épületből. A hatóságok reggel 9 óra után kaptak bejelentést, hogy erős vegyszerszagot lehet érezni, a helyszínre kivonulva két embert kellett ellátniuk a mentőknek, de őket végül nem kellett kórházba szállítani.
Vágólapra másolva!

A londoni tűzoltóság nem sokkal 9 óra után kapott bejelentést, hogy a Cabot Square-en található egyik épületben, ami többek között a Nuffield Egészségklub és edzőteremnek is otthont ad, erős vegyszerszagot lehet érezni.

A hatóságok a helyszínre kivonulva megállapították, hogy többféle

vegyszer keveréke okozott nagy mennyiségű gőzt az épületben.

Emiatt körülbelül 900 ott tartózkodó embert kellett evakuálni, közülük kettő a mentők helyszini ellátására szorult, de végül kórházba nem kellett szállítani őket.

Dave Hill tűzoltóparancsnok elmondta, hogy az embereket elővigyázatosságból kellett evakuálni, az épületet kiszellőztették, illetve folyamatosan figyelemmel kísérik az esetleges veszélyes anyagok szintjét a levegőben.

Az angol mentőszolgálat speciális, kémiai és vegyi jellegű balesetek esetére létrehozott egysége is a helyszínre érkezett.

A Sky News úgy tudja, hogy az épületben dolgozók, köztük a Credit Suisse svájci bank alkalmazottai is visszatérhettek már az épületbe.

Egy hónapon belül ez már a második tömeges evakuálás Londonban

Március 23-án a Queen Elizabeth Olympic Park Aquatics Centreből kellett kimenekíteni az embereket, mert klórgáz szivárgott.

Mintegy 200 embert evakuáltak az épületből, 29 embert szállítottak kórházba, köztük hét gyermeket.