Dollármilliókat érő elhagyott festményeket és más műalkotásokat talált egy amerikai autószerelő egy szemeteskonténerben, amelybe egy pajta tartalmát dobták ki Connecticut államban még 2017-ben. Kiderült, hogy az alkotások Francis Hinestól származnak.

A szemétből kiguberált, porlepte tárgyakról tavaly derült ki, hogy azok a 2016-ban 96 évesen meghalt absztrakt expresszionista művésztől, Francis Hinestól származnak, aki a waterbury-i csűrjében raktározta műveit - értesült a Hearst Connecticut médiacsoport.
Hines ismert volt "csomagolóművészként" is, pályafutása során tucatnyi nagy New York-i középületet és egyéb objektumot, köztük a Washington téri Diadalívet borított be szövettel, hasonlóan a világhírű Christóhoz és Jeanne-Claude-hoz, akik Európa-szerte csomagoltak be híres építményeket, köztük a párizsi Diadalívet.
A connecticuti pajtában becsomagolva talált festmények jó részén autóalkatrészek láthatók, ezért gondolta úgy egy fuvarozó, hogy autószerelő barátját, Jared Whipple-t érdekelhetik a képek, a szobrok és rajzok.

A több száz mű értékét megismerve a szerelő úgy döntött, hogy a művek egy részét eladja, és egy New York-i galériával együttműködve kiállításokat rendez belőle a májusban kezdődő árusítás előtt. A festményeket darabonként 22 ezer dollárért, vagyis  körülbelül 7,5 millió forintért, a rajzokat pedig 1,5 millió forintnak megfelelő összegért remélik eladni.A "kincs" megtalálása óta a szerelő beleásta magát a New York becsomagolójaként emlegetett művész munkásságába, amelybe valósággal beleszeretett, és felvette a kapcsolatot a családjával is, akik megengedték neki, hogy megtartsa a talált műveket.Whipple azt mondta, az a célja, hogy Hines bekerüljön a történelemkönyvekbe.