A 95 éves brit királynő egy virtuális kórházlátogatáson volt, ahol átadtak egy róla elnevezett részleget, itt beszélt arról, hogyan érzi magát a fertőzés után. 

A királynő nemcsak az ápolószemélyzettel, hanem egy olyan koronavírusosokkal is beszélgetett, akinek az apja és a testvére is belehalt a fertőzésbe. Egy férfi, Asef Hussain 2020 decemberében betegedett meg, két hétig volt lélegeztetőgépen, de kilábalt a betegségből, most hordozható oxigénpalackból kap plusz oxigént. A férfi és a felesége is beszélgetett a királynővel, azt mondták, sokan imádkoztak, hogy a férfi meggyógyuljon. 

A királynő elmondta, hogy

nagyon fáradtnak és kimerültnek érzi magát a fertőzés után.  

II. Erzsébet 2020 júniusábanForrás: AFP/Toby Melville

A Buckingham palota februárban jelentette be, hogy a királynő is elkapta a fertőzést, de enyhe, megfázásos tünetei voltak csak. 

A királynő a beszélgetés végén azt mondta, nagyon érdekes, hogy amikor valami nagyon fontos dologról van szó, akkor mindenki összefog, ez csodálatos, nem igaz?".

A kórházi csapat erre azt mondta, hogy "dunkerque szelleme" inspirálta őket, az uralkodó azt válaszolta: "Hála az égnek, hogy ez még mindig létezik."