Egy New York-i metróállomáson Brooklynban több embert is meglőttek a kedd reggeli csúcsforgalomban. A legfrissebb hírek szerint legalább 29 ember megsebesült. A rendőrség egy embert keres.

A New York-i rendőrség egy gyanúsítottat keres, miután több embert meglőttek egy metróállomáson a kedd reggeli csúcsforgalomban.

Az incidens a brooklyni Sunset Parkban lévő 36. utcai állomáson történt - írja a Huffpost.

A lövések helyi idő szerint 8 óra 30 perc körül dördültek el, a helyszínen készült fotókon véres utasok fekszenek az állomás padlóján - írja a BBC.

(ezeket a fotókat, videókat kegyeleti okokból nem közöljük)

A New York Post legfrissebb információi szerint legalább 29-en sérültek meg a lövöldözésben. A Guardian korábban 13 sérültről írt.

Egy szemtanú azt mondta, a metrón a férfi gázmaszkot vett fel, majd

kivett egy kannát a táskájából, és kinyitotta. A szerelvény ekkor kezdett megtelni füsttel.

A férfi eztuán 10 embert lőtt meg, közülük öten kritikusan megsérültek, azóta stabil az állapotuk. A többi ember attól sérült meg, hogy belélegezték a füstöt. Őket is kórházba vitték, köztük egy terhes nőt.

A hatóságok figyelmeztették a helyi lakosokat, hogy kerüljék el a környéket.

A hatóságok nagy létszámban érkeztek a helyszínre:

Először a helyi média rendvédelmi forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy az állomáson több fel nem robbant robbanószerkezetet is találtak, de később kiderült, hogy ez téves információ volt, füstfejlesztő készülékeket találtak.

Rendőrök és tűzoltók a brooklyni 36. utcai metróállomáson elkövetett lövöldözés helyszínén 2022. április 12-énForrás: MTI/EPA/Justin Lane

A helyszínre füst miatt riasztották a New York-i tűzoltókat.

Az esetben gyanúsított egy építőmunkás-ruhába öltözött férfi, aki gázálarcot viselt.

A metrószerelvényeket leállították azon a vonalon.