Teherautónak ütközött egy turistabusz Egyiptomban, 10 ember meghalt

Asszuán, 2022. április 13.
Lángoló turistabusz egy járművel történt ütközést követően az egyiptomi Asszuánban 2022. április 13-án. A balesetben öt egyiptomi, négy francia és egy belga állampolgár vesztette életét.
MTI/AP
Asszuán, 2022. április 13. Lángoló turistabusz egy járművel történt ütközést követően az egyiptomi Asszuánban 2022. április 13-án. A balesetben öt egyiptomi, négy francia és egy belga állampolgár vesztette életét. MTI/AP
Vágólapra másolva!
Az egyiptomi hatóságok szerint egy turistabusz összeütközött egy teherautóval az ország déli részén egy autópályán, majd lángba borult. A balesetben legalább 10 ember, köztük négy francia és egy belga állampolgár is meghalt.
Vágólapra másolva!

A baleset az ókori Luxor városától mintegy 55 kilométerre délre történt, amikor a busz a Nílus nyugati partján fekvő Esna város templomai felé tartott - közölték az egyiptomi hatóságok.

Legalább 10 turista meghalt a balesetben, köztük öt egyiptomi.

Tizennégyen megsérültek, köztük nyolc francia és hat belga állampolgár, őket kórházba szállították, az állapotuk stabil - írja az ABC

A baleset okát egyelőre vizsgálják.

A balesetben öt egyiptomi, négy francia és egy belga állampolgár vesztette életét. Forrás: MTI/AP/-

A szerdai baleset öt nappal azután történt, hogy a Vörös-tenger közelében egy autópályán balesetet szenvedett egy busz, három ember, köztük két lengyel turista meghalt.

A közlekedési balesetek évente több ezer halálos áldozatot követelnek Egyiptomban. A baleseteket többnyire a gyorshajtás, a rossz utak vagy a közlekedési szabályok be nem betartása okozza.