A győzelemre készülnek: soha ennyi orosz katona nem várt még a harcra Kelet-Ukrajnában

Ukrán válság 2022, orosz, ukrán, háború, Ukrajna, Harkov, roncs, jármű
This picture taken on April 16, 2022 shows part of destroyed Russian vehicles near Gusarovka village, in Kharkiv oblast, eastern Ukraine. (Photo by Anatolii STEPANOV / AFP)
Vágólapra másolva!
Az oroszok úgy tűnik, hogy győzelmet készülnek hirdetni a mariupoli csatában, mivel a Donyecki Népköztársaság (DNR) vezetője, Denis Pushilin megnyitotta az Egységes Oroszország párt irodáját a városban. Kelet-Ukrajnában megjelentek az orosz erősítések. Az oroszok rengeteg csapatot összpontosítottak a régióba - írja az Institute for the Study of War.
Vágólapra másolva!

A Moszkva ukrajnai elsüllyesztése jelentős esemény volt, amely valószínűleg fokozottabb orosz légi és rakétatámadásokat váltott ki megtorlásként, de a háború ezen szakaszának döntő műveletei még mindig a kelet-ukrajnai szárazföldön zajlanak.

A harcok teljesen áthelyeződtek a Donyec-medencébe Forrás: Institute for the Study of War

Az orosz erők folytatták a csapatok felvonultatását Izyum körül, hogy felkészüljenek a kelet-ukrajnai offenzív műveletek folytatására. Az a különleges terep, amelyen a kelet-ukrajnai harcok zajlanak majd, korlátozhatja az oroszok azon képességét, hogy kihasználják a támadáshoz felhalmozott erőik számát.

Az orosz erők valószínűleg továbbra is három fő előrenyomulási tengely mentén fognak tevékenykedni Donbászban: Izyumtól délre, Szlovjanszkon keresztül az orosz ellenőrzés alatt álló Donyecki terület felé Debalceve közelében; Rubizhne és Szeverodonyeck felől délnyugatra, az Izyum-Debalceve autópálya felé; és Popasznától nyugatra, az említett autópálya felé. Az ukrán vezérkar szerint megnyithatnak egy további előrenyomulási tengelyt Donyeck városától északra, Kramatorszk felé is.

Forrás: Twitter

Ukrán tisztviselők jelentése szerint Oroszország akár 22 zászlóalj taktikai csoportot (BTG) is összpontosított Izyum közelében, de az oroszok nehezen fogják tudni kihasználni ezt a haderő-koncentrációt, ha nem tudnak párhuzamos előrenyomulási tengelyeket nyitni - ami a hadszíntér más részein már feltűnően nehezen sikerült nekik. Percől percre közvetítésünket a háborúról itt olvashatják.