Parkolóház tetejéről zuhant le egy autó Essenben - írja a Bild. A kocsi közel 18 métert zuhant, két tinédzser meghalt. A fiatalok veszélyes manővereket hajtottak végre a tetőszinten.

A baleset vasárnap este történt, a két fiatal egy sötétzöld Golffal zuhant le. A földbe csapódáskor még éltek, de nem sokkal később a kórházban mindketten meghaltak.A sofőr valószínűleg kockázatos manővereket gyakorolt a parkoló tetején, amikor a jármű megcsúszott és átszakította a korlátot. A fiatalok tizennyolc métert zuhantak. A balesetnek többen szemtanúi voltak.
A roncsból tűzoltók vágták ki őket.

Az autó roncsa a baleset helyszínén 2022 április 17-énForrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Markus Gayk

Szemtanúk elmondása alapján egy ideje már lehetett hallani a folyamatos motorzúgást, majd a csattanást is. A hangok alapján azt lehetett sejteni, hogy két autó összeütközött, de ilyen brutális balesetre nem számítottak.

Az egyik szemtanú egy kioszkot vezet a baleset helyszíne közelében, épp cigaretta szünetet tartott, amikor látta az autót becsapódni. Két másik közelben lakó arról számolt be, hogy a parkolóháznak gyakorlatilag csak az alsó szintjei voltak használhatók, a felsőbb szinten mindig a fiatalok drifteltek és buliztak.

Kilátás a parkolóházra, ahonnan két fiatal kizuhant autójávalForrás: dpa Picture-Alliance via AFP/David Young

Az elhanyagolt állapotú többszintes parkoló hemzseg vandalizmus nyomaitól, mert a fiatalok kalandjátszóterükké varázsolták a többszintes parkolót: mindenhol falfirka, üvegtörmelék, szemét, energiaitalos doboz, cigarettacsikk látható.Évek óta nincs rendszeres üzem, csak néhány emeleten adnak ki parkolóhelyeket tartósan parkolóknak, a bejáratnál a sorompórendszert már régen lebontották.

Mentők a baleset helyszínénForrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Markus Gayk