A floridai Abril Cestoni azzal sokkolta szomszédait, hogy 2020 húsvétján 400 pornográf képeket ábrázoló műanyag húsvéti tojást dobott be a postaládájukba, amelyek mintáit ő maga szerkesztette számítógépen. A rendhagyó mintázatú tojások rejtett üzeneteket is tartalmaztak, amelyekkel a nő állítása szerint a vallásosság fontosságára próbálta felhívni ismerősei figyelmét, a saját értelmezése alapján.

A floridai Flagler megye lakói

megdöbbentek, amikor pont két éve kinyitották a postaládáikat, és szembesültek a bizarr ajándékkal, ami mellé egy darab vécépapírt, egy csomag italport, és hal alakú kekszeket is csomagolt a feladó.

Forrás: Flagler County Sheriff

Cestonit letartóztatták, miután az ajándékötlet felkavarta a lakók életét. Később bevallotta a rendőröknek, hogy

a képeket ő maga szerkesztette egy számítógépes programmal. Hozzátette, hogy a tojások belsejébe üzeneteket is rejtett, hogy felhívja az emberek figyelmét a vallásosság fontosságára.

Abril azt állította, hogy saját egyházat alapított, és engedélyt is szerzett annak működtetéséhez. Közölte, hogy kutatásokat végez a helyi papságról, és hogy szerinte az emberek megérdemlik, hogy megtudják az igazságot. Ami biztos, hogy szélsőséges, bizarr véleménye van az egyházakról, és hogy miben kellene hinniük az embereknek, és hogyan kellene átadniuk a Biblia tanításait

- mondta Rick Staly rendőr.

Mindezek ellenére Cestoni tagadja, hogy fanatikus lenne.

A nőt végül részletes nyomozás után őrizetbe vették.

"Ez az egyik legkirívóbb eset, amivel az eddigi munkám során találkoztam"

- tette hozzá Rick Staly.

Sokkoló élmény volt. Szó szerint gusztustalan. Öt gyerekünk van, akik 10 év alattiak, és ha ők nyitják ki a postaládát, ők látják meg először a csomagot

- mondta az egyik lakó.

Mivel az eset a járvány berobbanása idején történt, az akkor 42 éves nőt azzal is megvádolták, hogy megszegte a kijárási tilalmat. Emellett az obszcén tartalmak terjesztése miatt is felelnie kell - írja a DailyStar.

A nő ellen, két év után, pont húsvét előtt emeltek vádat.