Először rendeltek el kijárási tilalmat Kárpátalján

Molotov-koktél Ungvár
Ungvár, 2022. február 28. Molotov-koktélokat készítenek helyi lakosok Ukrajnában, a kárpátaljai Ungvár egyik parkjában 2022. február 28-án. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai művelet végrehajtását Ukrajnában. MTI/Nemes János
Vágólapra másolva!
Kijárási tilalom lesz érvényben Kárpátalján az ortodox húsvét első napjára virradó éjszaka, kijevi idő szerint szombat este 23 órától vasárnap reggel 5 óráig.
Vágólapra másolva!

A kijárási tilalmat a Kárpátalja Megyei Védelmi Tanács rendelte el a szombaton tartott rendkívüli ülését követően, amelyen a járási katonai közigazgatások, illetve a régió vallási szervezeteinek vezetői is részt vettek - jelentette be Viktor Mikita, a Kárpátaljai Megyei Katonai Közigazgatás vezetője. Az ukrán hírszerzés információi szerint az orosz erők Ukrajna-szerte rengeteg áldozattal járó provokációkat és rakétatámadásokat terveznek húsvét éjszakáján, beleértve a templomokat is. "Az ellenség célja az, hogy pánikot keltsen és destabilizálja a helyzetet" - fogalmazott a kormányzó. Viktor Mikita elmondta, emiatt a hagyományos ételszentelést Ukrajna minden régiójában április 24-én 5 órától tartják. Kérnek mindenkit, hogy a kijárási tilalom után menjen templomba - tette hozzá. Kárpátalján a háború kitörése óta első ízben hirdettek éjszakai kijárási tilalmat.

Molotov-koktélokat készítenek helyi lakosok Ukrajnában, a kárpátaljai Ungvár egyik parkjában 2022. február 28-án, négy nappal az orosz invázió kezdete után. Forrás: MTI/Nemes János

A légiriadók az utóbbi hetekben szinte mindennaposakká váltak, azonban a Magyarországon kívül a Lengyelországgal, Szlovákiával és Romániával határos Kárpátalját mindeddig nem érte légicsapás.