Eddig 9 embert találtak meg az elsüllyedt japán turistahajó utasai közül

Hokkaido, 2022. április 23. A Jiji Press által 2022. április 23-án közreadott, dátummegjelölés nélküli kép a Shiretoko Tour Boat vállalat Kazu I-es turistahajójáról Hokkaido prefektúrában. A Kazu I-es 2022. április 23-án, 26 emberrel a fedélzetén eltűnt a Siretoko-félsziget közelében. A japán parti őrség megkezdte a kutatási munkálatokat. MTI/EPA/Shiretoko Tour Boat/Jiji Press
Vágólapra másolva!
Ahogy azt az Origo korábban megírta, elsüllyedt a hét végén egy turistahajó a Japán északi részén lévő Hokkaido szigeténél, a parti őrség vasárnap azt közölte, hogy a fedélzeten lévő 26 emberből mind ez idáig kilencet találtak meg. Tíz holttestet találtak, további hét embert még keresnek.
Vágólapra másolva!

A hajó szombaton adott le vészjelzéseket, néhány órával később pedig a parti őrség elvesztette a kapcsolatot a legénységgel.

A Jiji Press által 2022. április 23-án közreadott, dátummegjelölés nélküli kép a Shiretoko Tour Boat vállalat Kazu I-es turistahajójáról Hokkaido prefektúrában. A Kazu I-es 2022. április 23-án, 26 emberrel a fedélzetén eltűnt a Siretoko-félsziget közelében. Forrás: MTI/EPA/Shiretoko Tour Boat/Jiji Press/-

Az utasok között két gyerek is volt. A kimentett emberek állapotáról a hatóságok nem adtak tájékoztatást,

az NHK japán közszolgálati televízió azonban úgy tudja, hogy eszméletlen állapotban találták meg őket.

Kisida Fumio miniszterelnök a baleset miatt megszakította programját, és visszatért Tokióba.

Ez a hajó korábban már két alkalommal is balesetet szenvedett, a közlekedési minisztérium pedig vasárnap vizsgálatot rendelt el az üzemeltető ellen.

A Kyodo japán hírügynökség azt közölte, hogy szombaton

a nagy hullámok és a rossz időjárás miatt a halászhajókat visszahívták a partmenti vizekről.