Élve elég a transz szerző könyvében a Harry Potter könyvek írója

J.K. Rowling
Vágólapra másolva!
J.K. Rowling haláláról fantáziált könyvében egy transz aktivista szerző. A történetben, amely a posztapokaliptikus jövőben játszódik, a transznemű főszereplők transzfób személyekre vadásznak; a Harry Potter írója például egy kastélyban leli brutális halálát.
Vágólapra másolva!

A Gretchen Felker-Martin transznemű nő könyvének középpontjában két transznemű nő és egy transznemű férfi áll, akik posztapokaliptikus pusztaságban kalandoznak, miután egy vírus zombivá változtatta az embereket, írja a V4NA hírügynökség. A könyv főszereplői azzal töltik napjaikat, hogy a feldúlt New England partvidékét járják, emberekre vadásznak és összegyűjtik a szerveiket. Miután egy brutális baleset mindhármukat összefogja, a túlélőkből álló csoport transzfób személyeket öl, eközben vademberek falkái és saját démonjaik elől menekülnek – olvasható az Amazonon is kapható regény leírásában.

A regényben J.K. Rowling írónő karaktere is felbukkan, ő egy leégett kastélyban leli halálát.

Ahogy arról az Origo is írt korábban, a Harry Potter könyvek íróját már korábban TERF-nek, azaz transz-kirekesztő radikális feministának bélyegezték.

J.K. Rowlingot számtalan támadás érte, amiért felvállalta véleményét Fotó / AFP

Számtalan akciót indítottak ellene, amiért kinyilvánította a véleményét, miszerint a biológiai nem egy megváltoztathatatlan dolog.

Több halálos fenyegetés is érte, illetve kizárták a Harry Potter 20. évfordulója alkalmából szervezett ünneplésből is.

Múlt év szeptemberében például gyalázkodó kommentekkel keltették halálhírét Rowlingnak, miután a Troubled Blood című új bűnügyi regényében egy nő titokzatos eltűnésének a hátterében egy transzvesztita sorozatgyilkost sejtettek. De volt, aki ezekkel a szavakkal támadta:

Márciusban az új regény írója, Felker-Martin a Twitteren így harangozta be a regényt: „Ha eleged van a transzfób idióták által írt genderpestis regényekből, próbáld ki a MANHUNT című regényemet, amelyet egy transz nő írt a transz közönségnek. Transz leszbik szerelembe esnek, d*gnak és gyilkolnak TERF-eket, vademberek randalíroznak a vadonban, J. K. Rowling meghal, stb.”