Listázzák a transzfóbiával vádolt személyeket

Thousands Flock To Annual Pride March In New York City New York Pride Parade Gay pride Parade LGBT LGBTQIA LGBTQ transgender trans non bibary gender fluid New York City empire state building USA America RAINBOW RAINBOW FLAG
A parade goer wears rainbow butterfly wings and shorts at the annual Pride Parade on Sunday, June 29, 2019 in New York, NY. This years annual Pride Parade celebrates the 50th Anniversary of the Stonewall Uprising and a half-century of LGBTQ+ liberation. (Photo by Erin Lefevre/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Egy radikális transzpárti aktivista a Twitteren közzétett egy listát, amiben a transzfóbnak titulált személyek Twitteren használt neve, és a profiljába mutató linkje szerepel - írja a V4NA.
Vágólapra másolva!

Szándékosan nyilvánosságra hoztak egy több ezer személy adatait tartalmazó listát, amelyen állítólag transzfóbok szerepelnek. A sorban olyanok találhatók, mint Julie Bindel újságíró és író, Linda Blade kanadai edző és a női sportok egyik támogatója, de a listán szerepel Colin Wright biológus és író, Sydney Watson podcaster, Chris Elston, és Chris Billboard is.

A mintegy négyezres listát Christie Grace hozta nyilvánosságra a Twitteren. A névsor mellett azt is számon tartja, hogy hány nőt és férfit tituláltak transzfóbnak, illetve hány ilyen fiókot szankcionáltak vagy függesztettek fel a Twitteren.

A szerzők szerint ez egy módja annak, hogy könnyen megtalálják a szabályokat megszegő transzfób tweeteket és jelenthessék azokat a Twitternek. A lista használatára vonatkozó utasítások több lépésre vannak lebontva. Az első lépés a Twitter-beállítások módosítása, a második pedig a véletlenszerű transzfób keresőgenerátor linkjére kattintás.

Az útmutató példákat is kínál arra vonatkozóan, hogy milyen kijelentések számítanak transzfóbnak. Ilyen példa az a mondat, hogy "a mellkasod megcsonkítása nem tesz téged férfivá". De jelenthető az is, ha valaki szidja vagy sértegeti a transz embereket, vagy ha transzfóbnak minősülő mémeket oszt meg egy felhasználó.