Megszökött egy gyilkos Alabamában, illetve eltűnt egy börtönőr is, aki vélhetően segítette az akciót - írja a BBC.

Casey White rab és Vicky White börtönőr a névegyezés ellenére nem rokonok, utoljára mindkettőjüket péntek reggel látták az alabamai Lauderdale megyei seriff irodájában. A börtönőr mentális kivizsgálásra vitte a rabot, de mint később kiderült, ilyen vizsgálat nem volt beütemezve neki. A rendőrség ezek alapján azt feltételezi, hogy Vicky White segített a rabnak megszökni.

Az eltűnt fogoly és a börtönőrForrás: LAUDERDALE COUNTY SHERIFF'S OFFICE

A Lauderdale megyei rendőrség közleménye szerint Casey White rendkívül veszélyes, és valószínűleg a tiszti fegyverhez is hozzáfér. A nyomozók egyelőre nem tudják, hogy a börtönőr segítette a szökést, vagy kényszerítették rá, esetleg túszul esett.A börtönőr és javítótiszt pénteken hagyták el az épületet az említett vizsgálatra hivatkozva, de oda már nem érkeztek vissza. Járművüket egy bevásárlóközpont parkolójában találták meg néhány órával később.

Megtalálásukért 10 ezer dollárt, vagyis több mint 3,5 millió forintnyi jutalmat ajánlottak fel.

Casey White rabForrás: LAUDERDALE COUNTY SHERIFF'S OFFICE

A 38 éves Casey White-ot 2020 szeptemberében kétrendbeli emberöléssel vádolták meg az 58 éves Connie Ridgeway megölése miatt, de 2015-ben is kapott már börtönbüntetést egy sor bűncselekményért, köztük betörésért, járműlopásért és rendőri üldözésért.
Vicky White 25 éve dolgozik az osztályon, feladatai közé tartozik a bírósági szállítás megszervezése, többször választották az év alkalmazottjának.