Joe Biden migrációs politikája miatt óriási a káosz Amerikában

illegális migrációs Mexikó, Egyesült Államok Texas
Óriási nyomás alatt van az Amerikai Egyesült Államok déli határa az illegális migráció miatt.
Vágólapra másolva!
Joe Biden hivatalba lépése óta 1,9 millió illegális bevándorló érkezett az Egyesült Államok déli határára, a kialakult helyzet pedig 143 milliárd dolláros költséget jelentett az adófizetőknek. Egy jelentésből most kiderült, hogy ezekért a számokért Joe Biden migrációs politikája a felelős - írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.
Vágólapra másolva!

A Szövetség az Amerikai Bevándorlási Reformért (FAIR) szervezet új jelentést tett közzé, amely szerint a Biden-elnökség első évében nagyjából 1,9 millió illegális bevándorlót fogtak el, akik az Egyesült Államok mexikói határán próbáltak illegálisan átjutni.

Óriási nyomás alatt van az Amerikai Egyesült Államok déli határa az illegális migráció miatt Forrás: AFP/Loren Elliott

A FAIR legfrissebb átfogó költségvetési tanulmánya alapján az illegális bevándorlók legalább 143,1 milliárd dollár nettó költségvetési terhet rónak az adófizetőkre. Ez körülbelül 9,4 milliárd dolláros növekedést jelent az egy évvel korábbihoz képest.

Az Egyesült Államokban élő illegális bevándorlók száma a 2020-as 14,5 millióról 2021 végére 15,5 millióra nőtt. Bár az amerikai vám- és határvédelem grafikonjai az elfogott illegális határátkelők számát mutatja, ebből is egyértelműen látszik, hogy az illegális határátlépések drasztikusan megszaporodtak a Biden-kormányzat kezdetén. Az illegális migránsok száma alapján Kalifornia áll az élen 3,2 millióval, majd Texas, Florida, New York és New Jersey következik a sorban.

A FAIR-jelentés felidézte, hogy Joe Biden elnök és kormánya amnesztiát ígért az Egyesült Államokban tartózkodó illegális migránsoknak, sőt, megpróbálták elérni, hogy a kongresszus törvényt fogadjon el a kérdésben.

A szervezet továbbá azt is megemlítette, hogy Biden elnök a Trump-kormányzat által megkezdett amerikai-mexikói határfalprojekt építésének leállításával ösztönözte az illegális bevándorlást.

Joe Biden kormánya mindent megtesz az illegális migráció ösztönzése érdekében Forrás: MTI/EPA/Sipa USA pool/Oliver Contreras

Joe Biden még segítette is a migránsok utazását azzal, hogy tízezreket szállíttatott repülővel egyes államokba. A Fox News csatorna rejtett kamerás felvételeket mutatott be, amelyekből kiderült, hogy a migránsok az éjszaka leple alatt kereskedelmi repülőjáratokkal utaztak az ország különböző pontjaiba. Ez az akció legalább 340 millió dollárjába került az amerikai adófizetőknek 2021 első kilenc hónapjában. A repülőjáratokon ráadásul fényképes igazolványt sem kellett felmutatniuk a bevándorlóknak. A kereskedelmi járatokra felszálló illegális külföldieknek emellett az előzetes egészségügyi szűrés sem volt kötelező.

Nagy port kavart a napokban az is, hogy a Fehér Ház Texas államot hibáztatta egy nemzetőr haláláért, aki belefulladt a Rio Grandéba, amikor két migránst próbált kimenteni, akik valószínűleg drogcsempészek voltak. Mindez akkor történt, amikor Greg Abbott texasi republikánus kormányzó újraindította a határfal építésének munkálatait az államban, és megsokszorozta erőfeszítéseit a Texas irányába történő illegális migráció megállítására.