Egy elektromos elosztó állomást és egy vasútállomást ért találat kedden este a kárpátaljai Volócon. Egy gázelosztó is megsérült, 57 ház maradt gázellátás nélkül.

A kárpátaljai katonai adminisztráció eddig nem tájékoztatott áldozatokról vagy sérültekről. 

A háború kezdete óta most először érte rakétatámadás Kárpátalját, a lövedék egy hegyvidéki területen csapódott be. Elemzők szerint a támadás célja az Ukrajnából érkező nyugati fegyverszállítmányok mozgatásának megakadályozása, lassítása volt.

Menczer Tamás a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára szerdán a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában azt mondta, folyamatosan kapcsolatban vannak az ungvári külképviselettel, az ott dolgozó kollégáik azt közölték, a légiriadó kedden néhány perccel 18 óra után kezdődött, és két órán át tartott. A jelenlegi információk szerint a támadásban nem sérült meg senki - fűzte hozzá.

Azt fontos még megjegyezni, ez a támadás is igazolja, hogy jó döntést hoztunk, amikor arról döntöttünk, hogy nem szállítunk fegyvereket a háborúba- hangsúlyozta Menczer Tamás, hozzátéve, hogy a katonai szállítmányok - amint átlépnék a magyar-ukrán határt - szintén orosz támadás célpontjává válhatnának.

 Az orosz-ukrán háború aktuális helyzetéről percről percre tudósításunkban számolunk be.