A rendőrség szerint több évtizeddel ezelőtt lelőtték azt a férfit, akinek a maradványait az aszály miatt leapadt nevadai Mead-tó medrében a hétvégén találták meg egy hordóban. A halottkém jelentése szerint a gyilkosság feltehetően az 1970-es évek közepén vagy az 1980-as évek elején történhetett, mert a férfi olyan cipőt viselt, amilyet akkortájt készítettek - számolt be róla a Las Vegas-i sajtó.

Mint arról korábban az Origo is beszámolt, a Mead-tó vízszintje a szárazság miatt rendkívül leapadt, emiatt találtak rá a hordóra.

Szakértők szerint a felfedezés csak az első lehet a komolyabb leletek közül, a víztározó szárazsága miatt további emberi maradványok kerülhetnek majd elő.

Az áldozat személyazonosságát a Clark megyei halottkémi hivatal próbálja kideríteni. A hordót, amelyben a férfi maradványai voltak, csónakázók vették észre vasárnap.
A Mead-tó és a Powell-tó az Egyesült Államok két legnagyobb, mesterségesen kiépített víztározója, egy olyan vízhálózat részei, amely több mint 40 millió ember vízellátását biztosítja. A Mead-tó az aszály miatt annyira kiszáradt, hogy Las Vegas ellátásához már a tározó mélyebb részeiről szivattyúzzák a vizet.

Címlapi képünk illusztráció!