Halott csecsemőket találtak egy francia nőgyógyász házában

Párizs, bandaháború, illusztráció
Police are present as dozens of Gabonese people occupy the inside and outside of the Pozzo Di Borgo mansion in Paris, France on January 13, 2018, threatening to destroy if it authorities did not let Gabon opposition leader Jean Ping take a flight to France. Ping was detained by security forces who said he needed to stay over a judicial matter. The mansion is owned by Ping's incumbent Ali Bongo, and the protesters denounced its luxury. The protesters also demonstrated against the "embezzlement" of state funds by the Bongo family.
Vágólapra másolva!
Egy sokkos állapotban lévő lomtalanító munkáshoz riasztották a mentőket a Párizs és Versailles között fekvő településen, Ville-d'Avray-ben. Egy lakatlan ház kiürítésével megbízott cég alkalmazottja azután került ellátást igénylő állapotba, hogy az épületben három csecsemő holttestére bukkant, amelyek vödrökben voltak elhelyezve.
Vágólapra másolva!

A vérfagyasztó leletre a férfi a pincében bukkant rá. Az egyik csecsemő teste formalinban úszott, a másik két kisgyermek teteme teljesen kiszáradt és mumifikálódott.

Képünk és címlapi képünk illusztráció Forrás: AFP/CrowdSpark/Charles Baudry

A ház tulajdonosa korábban egy francia nőgyógyász volt, aki 2014-ben halt meg. A szomszédok szerint az orvos világéletében zárkózott volt, mizantróp életet élt. Senkivel nem váltott szót és senkit nem engedett be az otthonába.

Egy környékbeli elmondta, hogy bár több mint 25 éve élt a férfi szomszédságában, mégsem látta egyetlen alkalommal sem a ház gazdáját.

A nanterre-i ügyészség nyomozást indított az ügyben, igazságügyi orvosszakértők vizsgálják a gyermekek halálának pontos okát.