Egy hónapig egy telefonfülkében élt egy nő Sanghajban

Sanghaj telefonfülke
Vágólapra másolva!
Áprilisban a sanghaji kormány karantént rendelt el a 26 millió fős városban, hogy megakadályozzák a koronavírus-járvány terjedését. Ezalatt az idő alatt egy nő és a kutyája úgy döntöttek, hogy egy piros telefonfülkében telepednek le. Több mint egy hónapot tölttek el így - írja a Vice.
Vágólapra másolva!

Az ötvenes éveiben járó nő a következő hónapig ezen a kis helyen lakott, időnként kivitte a kutyáját sétálni és kiszellőztette a takaróját a napon. A dologra csak akkor derült fény, amikor az utca túloldalán egy sokemeletes ház lakója a kínai közösségi médiában fotósorozatban dokumentálta a létezését. A kommentelőket sokkolta, hogy a nőnek nincs hol laknia, és felhívták a figyelmet a városban uralkodó társadalmi különbségekre.

Utólag kiderült a nő azért kényszerült a telfonfülkébe, mert nem tudta fizetni a bérleti díjat és kilakoltatták.

Nem ő volt az egyetlen, ugyanis többen hozzá hasonlóan kartonokon, rögtönzött ágyakon a hidak alatt és sátrakban a járdán aludtak. A nő utcai élete a múlt hétig tartott, ugyanis éjfélkor rendőrök csaptak le rá.

Holmiját a járdaszegélyre dobták, a fülkét lezárták, és kilakoltatták a nőt a fülkéből.

Az állami tulajdonú China Youth Daily szerint a nő visszautasította a hatóságok szállásajánlatát, és inkább egyedül ment tovább.