Japán sem kér az orosz olajembargóból

túrázok, túra, hegymászás, fuji, japán, kirándul
This photo taken on July 18, 2021 shows a "tori" or gate to mark the arrival at the summit of Mount Fuji, some 70 kilometres (43 miles) west of the capital Tokyo. - Climbing Mount Fuji is no easy feat, but spectacular sunrise views above a sea of clouds are a fine reward for those who take on Japan's highest peak. (Photo by Charly TRIBALLEAU / AFP)
Vágólapra másolva!
Japán is elzárkózott attól, hogy azonnal embargót vezessen be az orosz kőolajra - írta a Reuters.
Vágólapra másolva!

Japán számára komoly nehézséget jelentene, ha azonnal be kellene vezetnie az orosz kőolaj embargóját - mondta Koichi Hagiuda gazdasági, kereskedelmi és ipari miniszter. Hagiuda erről amerikai látogatásán beszélt, azt követően, hogy az Európai Bizottság jelezte, hogy az orosz kőolaj importjának betiltását szeretné elérni. Japán álláspontja azért került napirendre, mert a világ hét legfejlettebb országa (G7) is azt tervezi, hogy az orosz energiahordozókra szankciókat vet ki.

Japán számára sem elfogadható egy azonnali orosz kőolajembargó Forrás: AFP/Charly Triballeau

Az oroszországi olajimport Japán teljes olajimportjának 4 százalékát tette ki az elmúlt évben. A Moszkvából származó földgáz a tokiói import 9 százalékát, az orosz szénbehozatal pedig 11 százalékát tette ki. Hagiuda szerint Japán állami finanszírozással segítené a cégeket az LNG-projektek megvalósításában, hogy így tudjanak nyersanyaghoz jutni az Egyesült Államokból.