Öngyilkos lett Vicky White börtönőr, aki egy alabamai börtönből szökött meg egy rabbal - írja a BBC. A nő fejbe lőtte magát, amikor a hajtóvadászat után elkapta őket a rendőrség.

Mint arról korábban az Origo is beszámolt, megszökött egy gyilkos és vele együtt eltűnt egy börtönőr is, aki vélhetően segítette az akciót. Feltehetően romantikus kapcsolatban álltak egymással.Utoljára április 29-én látták őket, amikor a nő mentális kivizsgálásra szállította a rabot, utóbb kiderült, hogy ilyen vizsgálat nem is volt előjegyezve neki.

Megtalálásukért 10 ezer dollárt ajánlottak felForrás: LAUDERDALE COUNTY SHERIFF'S OFFICE

Rick Singleton Lauderdale megyei seriff tájékoztatása szerint a páros az Indiana állambeli Evansville-ben folytatott rendőri üldözés után karambolozott, ekkor Casey White megadta magát, a börtönőr pedig lelőtte magát a letartóztatás során.

Nem sokkal később a kórházban halt meg.

A 38 éves Casey White-ot 2020 szeptemberében kétrendbeli emberöléssel vádolták megaz 58 éves Connie Ridgeway megölése miatt, de 2015-ben is kapott már börtönbüntetést egy sor bűncselekményért, köztük betörésért, járműlopásért és rendőri üldözésért.
Vicky White 25 éve dolgozott az osztályon, többször választották az év alkalmazottjának.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116 123 ingyenes lelki elsősegély-számot, vagy keresse fel a suicidprevencio.hu weboldalt!