Észak-Korea újabb rakétakísérletet hajtott végre

rakéta teszt Észak-Korea
Észak-Korea, 2019. november 29. A KCNA észak-koreai állami hírügynökség által 2019. november 29-én közreadott dátummegjelölés nélküli kép az új, "szuper nagy" rakéta-sorozatlövő rendszert teszteléséről egy ismeretlen helyszínen. Észak-Korea két rövid hatótávolságú rakétát indított november 28-án a Japán-tenger felé. MTI/EPA/KCNA
Vágólapra másolva!
Újabb rakétakísérletet hajtott végre Észak-Korea; ezúttal három, rövid hatótávolságú ballisztikus rakétát lőtt ki az országtól keletre, a Japán-tenger irányába - tudatta csütörtökön a japán védelmi minisztérium és a dél-koreai katonaság is.
Vágólapra másolva!

A dél-koreai vezérkar szerint a rakétákat Phenjan Szunan nevű kerületének közeléből lőtték ki, ahol katonai repülőtér is található, és ahonnan Észak-Korea állítása szerint március 24-én interkontinetális ballisztikus rakétát is indítottak.

A helyi idő szerint csütörtök este kilőtt fegyverek a japán kormány jelentése szerint nem okoztak kárt.

Észak-Korea csak a múlt héten két rakétakísérletet hajtott végre.

Észak-Korea újabb rakétakísérletet hajtott végre. A kép illusztráció! Forrás: MTI/EPA/KCNA/-

A csütörtöki idén már a tizenhatodik észak-koreai rakétakísérlet volt, és az első azt követően, hogy a Phenjannal szemben a korábbinál határozottabb fellépést ígérő új dél-koreai elnök, Jun Szok Jol hivatalba lépett.

A ENSZ Biztonsági Tanácsának határozatai kategorikusan tiltják, hogy Észak-Korea bármilyen tevékenységet folytasson atomtöltet célba juttatására alkalmas rakétákkal.