Megállapították a szerdai gyerek tragédia okait az ügyészségen Németországban - írja a Bild. A kislánynak elvágták a torkát, bátyjának belső sérülései voltak, amely arra utal, hogy kizuhanhatott a magas toronyházból.

Mint arról korábban az Origo is beszámolt, súlyosan megsérült 11 éves kisfiút találtak az utcán járókelők szerda reggel Hanauban, Hessen tartományban. Hétéves húgára egy emeleti erkélyen találtak rá a rendőrök holtan.

Egy családhoz közeli ismerős nemrég a Bildnek azt mondta, még soha nem látott gyerekeket ennyire félni az apjuktól. Az apát feltételezett gyilkosság miatt keresik, de egyelőre még nem bukkantak a nyomára.

Ennek a háznak az aljánál találtak rá a kisfiúraForrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Frank Rumpenhorst

Lisa Pohlmann ügyész elmondta, hogy a frankfurti Igazságügyi Orvostani Intézetben kedden végzett boncolások eredménye szerint a lány a nyakán erőszak nyomai voltak fellelhetők és a torkát elvágták.

Tizenegy éves testvére halálával kapcsolatban elmondta, hogy több belső sérülést is találtak a fiúnál, ami nagy magasságból történt zuhanásra utal.

A toronyház, ami előtt a kisfiú az utcán feküdt és ahol az emeleten a kislány holttestét megtalálták.Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Frank Rumpenhorst

A fiút az utcán fekve találták meg, ekkor még élt, de sérülései annyira súlyosak voltak, hogy nem tudták helikopterrel elszállítani. Mentőautó vitte végül be, néhány órával később azonban ő is meghalt.

Egyelőre nem világos, hogy a gyerek kiugrott a magasból félelmében, vagy ledobták.Az ügyben rendkívüli nyomozás zajlik, szemtanúkat továbbra is keresnek.