Újra nyilvános rendezvényen mutatkozott II. Erzsébetet brit királynő - írja a Guardian. A királynő a Royal Windsor Horse Show-n tette tiszteletét, amely az egyik legrangosabb brit lovas esemény.

A 96 éves uralkodó az eseményen nyugodtnak és mosolygósnak tűnt, egy Range Roverrel érkezett a helyszínre.

II. Erzsébet királynő megérkezik a The Royal Windsor Horse Show-ra a Home Parkban 2022. május 13-ánForrás: Getty Images/2022 Getty Images/Chris Jackson Getty Images

Miután Erzsébet nem vett részt a brit parlamenti évad megnyitóján - amelyre 1963 óta nem volt példa - felmerült, hogy a királynőnek esetleg egészségügyi problémái lehettek és a nívós lovas show-n sem fog részt venni.
A királynő az autóból ülve, leengedett ablaknál beszélgetett jókedvűen a körülötte lévőkkel, fotósok hada próbálta megörökíteni a pillanatot.

A Royal Windsor Horse Show állítólag minden évben a királynő kedvenc rendezvényeForrás: Getty Images/2022 Getty Images/Chris Jackson

Az uralkodót utoljára március 29-én láthatták a nyilvánosság előtt, amikor egy megemlékezésen vett részt, amelyet néhai férje, Edinburgh hercegének tiszteletére tartottak.

A királynő februárban ünnepelte uralkodásának platina jubileumát.
Tavaly októberben a királynő egy éjszakát kórházban töltött, majd a következő három hónapban az orvosok utasítása szerint csak könnyű feladatokat végezhetett, számos fontos eseményt kihagyott.