Elképesztően szigorú zajrendeletet vezet be az egyesült államokbeli Chicago város közelében lévő település. Aurorában ugyanis ugyanis a helyi önkormányzati képviselők megszavazták, hogy reggel 7 és este 10 óra között maximum 15 percig ugathat egy kutya – írja a Világgazdaság a Fox News című amerikai lap helyi oldala alapján.

A rendelet szerint, ha ennél hosszabb ideig hangoskodik egy négylábú, akkor a gazdája súlyos bírságra, 100 dolláros büntetésre számíthat. Ehhez nem kell más, csak annyi, hogy a szomszédok ezt valamilyen módon rögzítsék, vagy legalábbis szerezzenek több tanút is a törvényszegés bizonyítására. 

IllusztrációForrás: Flickr: OBEY

Aurora város vezetése ezen felül azt is limitálta, hogy egy háztartásban hány kutya és macska lehet egyszerre.

Ezek alapján egy családnak négy házi kedvence lehet, egy fajtából pedig maximum kettő, azaz a törvény szerint csak két kutyát és két macskát lehet tartani, de ugyanez a rendelet vonatkozik a nyulakra, görényekre, tengerimalacokra és hörcsögökre is.

Ez természetesen csak az újonnan beszerzett kedvencekre vonatkozik, tehát a már meglévő állatokat nem kell tömegével leölni a törvény szerint.

A megdöbbentő rendelet bevezetése azért is furcsa, mert a jelek szerint sok más tennivaló is lenne a város élhetőségének javítására. Az Illions állambeli Aurora Chicago egyik, kb. 110 ezer fős elővárosa, ahol komoly gondot jelent a bűnözés növekedése. Például 2021-ben a szexuális indíttatású bűncselekmények száma megduplázódott az előző évihez képest.