Az orosz védelmi miniszter egy órán át tárgyal az Egyesült Államok védelmi miniszterével.

Áttörést jelentő tárgyalásokra került sor az USA és Oroszország között: Szergej Sojgu pénteken egy órán át tárgyalt Lloyd Austin amerikai védelmi miniszterrel.

Austin azt mondta, hogy bár a megbeszélés nem oldott meg semmilyen "akut kérdést", fontos lépés volt a kommunikációs vonalak nyitva tartása felé.

Vlagyimir Putyin orosz elnök és Szergej Sojgu védelmi miniszter a Zapad-2021 (Nyugat-2021) fedőnevű orosz-fehérorosz közös stratégiai hadgyakorlaton a Nyizsnij Novgorod térségében lévő mulinói gyakorlótéren 2021. szeptember 13-án.Forrás: MTI/EPA/Szputnyik/Orosz elnöki sajtószolgálat/Szergej Szavosztyanov

A hívás - amelyet az amerikai fél kezdeményezett - a háború február végi kezdete óta a legmagasabb szintű amerikai kapcsolatfelvétel volt orosz tisztségviselővel.

Az elmúlt hónapokban a Pentagon tisztviselői többször is elmondták, hogy az orosz vezetők nem fogadták Austin és Mark Milley tábornok, az amerikai vezérkari főnök hívásait sem. Az orosz-ukrán háborúról a percről percre közvetítésünket itt követheti.