Újra nagy vihart kavart az interneten egy 2018-ban készült fotó, amelyen egy több mint hét méteres mélytengeri cápa látható. A szakértők egy része szerint itt a bizonyíték a megalodonok létezésére - írja a DailyStar.

Egyes kutatók szerint közönséges alvócápa, egy mélytengeri dögevő van a felvételen, amely akár hét méteresre is megnőhet. A fotó miatt újra felrobbant az internet és sok szakértő szerint egy régen kihalt őscápát, egy megalodont látunk a képen. A faj körülbelül 3 millió évvel ezelőtt kihalt, de sokan még mindig lehetségesnek tartják, hogy a lény az óceán mélyén lapulhat, ahol nem láthatjuk. 

Óceánjaink hatalmasak és vannak hatalmas területek, amelyek még mindig feltáratlanok. Nem lennék meglepve, ha nagyok lennének odalent

- tette hozzá egy szakértő. A tudósok többsége azonban egyetért abban, hogy kizárt, hogy egy régen kihalt őscápát találtak, mivel az óceánok élővilága megváltozott az évmilliók alatt, ma már nem áll rendelkezésre akkora táplálékbőség, amely képes lenne eltartani egy ekkora állatot.