A 43 éves Yesenia Guadalupe Ramirezt azzal vádolják, hogy elrabolt egy háromhónapos kisfiút, Brandon Cuellart, hogy volt barátjának, Francisco Marqueznek azt hazudhassa, hogy közös gyerekük született. A nőnek egy bűntársa is volt a gyerekrablásban, egy 28 éves férfi, Jose Roman Portillo. A bíróság mindkettőjüket letartóztatta.

A 43 éves Yesenia Guadalupe Ramirez hamisan

azt állította alkalmi partnerének, hogy korábbi randevújuk során teherbe esett, ugyanis azt remélte, hogy ezzel maga mellett tarthatja a férfit. Ezután ellopta egy ismerőse, Carolina Ayala gyerekét, a háromhónapos Brandon Cuellart.

A két nő még korábban a templomban barátkozott össze.

Yesenia Guadalupe RamirezForrás: San Jose Police Department

Amikor Marquez a híreket hallgatva szembesült Brandon elrablásával, szó szerint sokkot kapott:

Nem tudom elhinni. Ölelgettem, vele aludtam, együtt pelenkáztuk, azzal a tudattal, hogy ő a mi kisfiunk. Azonnal értesítettem a rendőröket, akik behívtak kihallgatásra. Én vallomást tettem, ők pedig megerősítettek abban, hogy a gyerek nem a miénk."

Marquez elmondta, hogy el tudta volna képzelni, hogy családot alapítson Ramirezzel, de ez az álom szertefoszlott, amint megtudta, hogy a gyerek, akit a fiának hitt, valójában nem az övé.

Brandon CuellarForrás: San Jose Police Department

Ramirez azóta megjelent a bíróságon egy 28 éves férfival együtt, aki segített neki elrabolni a gyereket. Bűnösségét igazolja, hogy a rendőrök a fiatal férfinál tartott házkutatás során találtak rá a 3 hónapos kisfiúra.

Egy ilyen eset minden szülő rémálma. Szerencsére pozitív vége lett, hiszen a gyereket megtaláltuk

 - mondta Anthony Mata, San José-i rendőr.

Jose Roman PortilloForrás: San Jose Police Department

A tárgyalás során Ramirezt és bűntársát letartóztatták, és betörés, illetve 14 év alatti gyerek elrablása miatt emeltek vádat ellenük

- írja a DailyStar.