Franciaországban lassan mindennaposak lesznek a főként illegálisan érkező migránsok által elkövetett nemi erőszakok és szexuális zaklatási botrányok. Főként a nagyobb városok jelentős részben migránsok által lakott negyedeiben vannak veszélyben a francia nők, illetve már a turisták is.

Május 9-én a Pas-de-Calais megyében található Bully-les-Mines település belvárosában egy 29 éves tunéziai migráns mutogatta magát fényes nappal a központban sétáló nők előtt. A jelenlévő nők 16-52 év közöttiek voltak. A rendőrök kiérkezésekor a migráns megpróbált elmenekülni – írja az actu.fr hírportál.

Május 11-én kora reggel Nizzában egy 26 éves tunéziai migráns erőszakolt meg egy brit nőt. A Franciaországban személyi iratok nélkül, illegálisan tartózkodó migráns az utcán követni kezdte az otthonából kilépő fiatal nőt, majd megtámadta és megerőszakolta. A támadást az utcai térfigyelő kamerák rögzítették – számolt be róla a Le Figaro.

Május 14-én Montpellier egyik villamosmegállójában két illegális migráns egy héthónapos terhes nőt akart szexuálisan bántalmazni a nő élettársa jelenlétében. A nő ellenállt, élettársa védte, ezért dulakodás alakult ki, ami közben az egyik támadó a földre esett. Ezen a migráns annyira feldühödött, hogy társával együtt rugdosni kezdte a 20 éves terhes nőt, célzottan a hasába is belerúgtak, majd a védekező párt még törött üvegpalackokkal is megtámadták. A rendőrök kiérkezése után a támadókról kiderült, hogy állításukkal ellentétben csak az egyikük fiatalkorú. A 16 éves migráns az intézkedés közben megragadta az alkalmat, hogy az intézkedő rendőrnőt is zaklassa és exhibicionista módon mutogassa magát előtte – közölte Midi Libre portál.

Május 15-én egy felnőtt kísérő nélkül Franciaországba érkezett 16 éves migráns zaklatott szexuálisan egy kétgyermekes fiatal anyukát, aki fényes nappal a Toulouse-tól északra fekvő város, Cahors városi parkjában sétált gyermekeivel. A tinédzser migráns hirtelen tűnt elő a semmiből, elállta a sétáló család útját és a péniszét mutogatta. Ezután az anya arcára ökölcsapást mérve a nőt a falhoz nyomta és szexuálisan molesztálta a gyermekek szeme láttára – adta hírül La Dépêche nevű lap.