LMBT- és transzgender migránsok számára nyit befogadóközpontot Párizs baloldali vezetése

Pride, felvonulás, Párizs, Franciaország
Plusieurs dizaines de milliers de personnes ont defile ce samedi 26 Juin 2021, a Paris, pour la marche des fiertes. Ce rendez-vous annuel a pour but de faire avancer les droits des LGBT+ dans le monde. Cette annee, c etait aussi l occasion de celebrer la liberte, de se retrouver apres une annee compliquee. Mais aussi l occasion de sortir sans masque, l ambiance etait a la fete. Paris, France Several tens of thousands of people marched this Saturday this Saturday, June 26, 2021 in Paris for the Pride March. This annual event aims to advance the rights of LGBT+ in the world. This year, it was also the occasion to celebrate freedom, to meet again after a complicated year. But also the opportunity to go out without mask, the atmosphere was festive. Paris, France (Photo by Edouard Monfrais / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP)
Vágólapra másolva!
Nem ez az első ilyen jellegű befogadóközpont a francia fővárosban, amelyre a szocialista alpolgármester szerint az egyre nagyobb számban érkező transzgender (transznemű) migránsok miatt van szükség – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség a Le Figaro napilapra és az AFP hírügynökségre hivatkozva.
Vágólapra másolva!

Önkormányzat által működtetett segélyközpontot terveznek nyitni Párizsban, ahol LMBT- és transzgender migránsoknak segítenének. A központ nyitását júniusra tervezik, és a le Marais nevű városnegyedben kapna helyet egy 520 négyzetméteres épületben. A befogadóközpontot több egyesület kezeli, többek között az Ardhis elnevezésű szövetség, amely elsősorban

a homoszexuális és transzgender emberek bevándorláshoz való jogának elismeréséért dolgozik.

A diszkrimináció elleni harcért felelős szocialista alpolgármester, Jean-Luc Romero-Michel elmondása alapján

Twitter-bejegyzése alapján az alpolgármester és Párizs szintén szocialista főpolgármestere, Anne Hidalgo

„befogadó" fővárossá kívánják tenni Párizst, amely mindenkire büszke.

A francia főváros támogatja a büszkeség menete és az Inter-LGBT elnevezésű felvonulást is, ezzel kifejezve a leszbofóbia, a homofóbia, a bifóbia és a transzfóbia elleni küzdelem iránti rokonszenvüket, illetve

2018 óta a főváros több pontján is szivárványszínű gyalogos-átkelőhelyeket létesítettek.

Visszatérve az újonnan létesítendő, LMBT- és transz migránsokat befogadó központra, a BFMTV köztelevízió arról számolt be, hogy Párizsban már létezik egy ilyen jellegű központ a Beaubourg utcában, de az utóbbi időben megnövekedett számú, különösen a Szaharától délre fekvő területről és Észak-Afrikából, Afganisztánból és Szíriából érkező bevándorlók miatt nem tudják megfelelő módon elkülöníteni őket.

A cikkből az is kiderül, hogy az új központ nem fog majd szállást kínálni a heteroszexuális migránsoknak, és azt is elárulták, hogy jelenleg 48 ilyen bevándorlónak ad otthont a francia főváros.

A szóban forgó személyeket hét lakásban helyezték el, de a városvezetés hamarosan 72-re szeretné emelni az elszállásolható LMBT- és transzgender migránsok számát.