Két embert lelőttek, nyolc ember megsérült egy chicagói McDonald's előtt

McDonalds
A picture taken on January 22, 2014 in Paris, shows the logo of a US fast food restaurant Mac Donald's. Vice-president for finance of McDonald's France Alexis Bourdon reiterated in a statement to the press on January 22, 2014 that the American fast-food giant, suspected of trying to avoid paying taxes on 2.2 billion euros ($3 billion) of income from its 314 French eateries, "pays all of its taxes" on the "totality of its revenue", denying a report of French magazine L'Express. AFP PHOTO / KENZO TRIBOUILLARD
Vágólapra másolva!
Két ember meghalt, további nyolc pedig megsebesült a chicagói McDonald's előtt történt tömeges lövöldözést követően - írja a Daily Mail Online. 
Vágólapra másolva!

A lövöldözés a Chicago Avenue metróállomás melletti McDonald's étteremnél történt csütörtökön helyi idő szerint 22 óra 40 perc körül - közölte a chicagói rendőrség.

Az áldozatok közül egy ember súlyos égési sérüléseket szenvedett,

ő valószínűleg a CTA Red Line metróvonalán sérült meg - mondta Juan Hernandez főnök, a chicagói tűzoltóság szóvivője a Chicago Tribune-nak. Az áldozatokat egy közeli kórházba szállították, mindannyian súlyos vagy kritikus állapotban vannak.

A lövöldözés során meghalt két ember személyazonosságát a rendőrség még nem hozta nyilvánosságra, annyit azonban elárultak, hogy egy férfit már őrizetbe vettek, és a fegyverét is elkobozták.

- mesélte a 18 éves Deonna Jackson szemtanú az ABC 7 Chicagónak.

A lövöldözés utáni káosz közepette egy nő hisztérikus állapotban próbált információkhoz jutni a rendőröktől:

A lövöldözés körülményeiről további részleteket még nem tettek közzé, a nyomozás folyamatban van.

A városban az elmúlt években egyre brutálisabb erőszakhullám söpört végig. A múlt hétvégén a chicagói belvárosi Millennium Parkban történt halálos lövöldözést követően egy tinédzser meghalt. A városvezetés ezt követően pedig szigorította a fiatalokra vonatkozó éjszakai kijárási tilalmat.

Címlapi képünk illusztráció!