Joe Biden megint összevissza beszélt, az orosz vezetők kinevették

BIDEN, Joe
Washington, 2022. január 20. Joe Biden amerikai elnök a hivatalba lépése egyéves évfordulójának alkalmából a washingtoni Fehér Ház Keleti termében tartott sajtóértekezletén 2022. január 19-én. MTI/EPA/Sipa USA pool/Oliver Contreras
Vágólapra másolva!
Joe Biden amerikai elnök nehezen tudja ellátni feladatait. Ezt május 22-én, vasárnap jelentette be Dmitrij Medvegyev, az Orosz Föderáció Biztonsági Tanácsának alelnöke, miután az amerikai elnök ismét összevissza beszélt. 
Vágólapra másolva!

Dmitrij Medvegyev azt mondta, hogy Biden dél-koreai látogatása során az újságírók megkérdezték, van-e valamilyen üzenete, amelyet továbbíthat észak-koreai kollégájának.

Joe Biden amerikai elnök Forrás: MTI/EPA/Sipa USA pool/Oliver Contreras

„Válaszként Biden csak annyit mondott: Hello, majd néhány másodperc múlva hozzátette: „Ennyi... Pont. Nehéz neki" – írta Medvegyev a Telegram-csatornáján.

Szavait a korával viccelődő Leonyid Brezsnyev SZKP Központi Bizottságának főtitkáráról szóló sorozatból készült kivonatokkal, valamint Biden nyilvános beszédeiről készült felvételekkel kísérte.

Biden május 19-én Dél-Koreába látogatott. Másnap a Samsung pjongtaeki gyáránál a dél-koreai elnökhöz, Yoon Seok-yolhoz fordult, Moon Jae-innek nevezve az ország volt elnökét, de azonnal kijavította a hibát.

Május 14-én az amerikai elnök ismét összevissza beszélt, az Államok és a Délkelet-ázsiai Nemzetek Szövetsége csúcstalálkozóján tartott sajtótájékoztatón. A Fehér Ház vezetője megfeledkezett önmagáról, és az ország alelnökét, Kamala Harrist, az Egyesült Államok elnökének nevezte ki.

Medvegyev - más orosz vezetőkhöz hasonlóan - ezen gúnyolódott. Korábban egyébként a Fehér Ház volt orvosa azt mondta, hogy Joe Biden már nincs abban a szellemi állapotban, hogy ellássa feladatát.