Itt az orosz hadsereg haditerve: senki nem számított arra, ami most következik

ukrán válság 2022, orosz, ukrán, háború, Ukrajna, pusztítás, DPR Russia Ukraine Military Operation Azovstal Horizontal panoramic
8197506 23.05.2022 In this handout video grab released by the Russian Defence Ministry, a mine explosion is seen during the clearance of the territory of the territory of the Azovstal steel plant in the course of Russia's military operation in Ukraine, in the Russia-controlled port city of Mariupol, Donetsk People's Republic. Over two days of work, Russian engineering units have already defused more than 100 explosive objects. Editorial use only, no archive, no commercial use. Russian Defence Ministry (Photo by Russian Defence Ministry / Sputnik via AFP)
Vágólapra másolva!
Oroszország összevonta csapatait Kelet-Ukrajnában, minden jel arra utal, hogy hamarosan újult erővel támadják majd a stratégiailag fontos célpontokat. A cél továbbra is Donbasz és Luhanszk teljes elfoglalása, és a városok, illetve települések biztosítása egy esetleges ellentámadás esetén.
Vágólapra másolva!

A déli szárazföldi offenzívát egyenlőre felfüggesztette Oroszország, azonban minden bizonnyal ott is újraindulnak majd a harcok, amint elfogalták Donbaszt és Luhanszkt. Délen a legfontosabb Odessza bevétele, hiszen ezzel gyakorlatilag szárazföldi országgá tennék Ukrajnát, teljesen elzárnák a kijárást a tengerre.

Az elmúlt napokban a keleti offenzíva előszeleként az orosz hadsereg fokozta a légicsapások számát.

Jelenleg az ukrán ellátási láncokat, a légvédelmi eszközöket, illetve a fegyverraktárakat támadják. A már elfoglalt területeken megkezdődött a kommunikációs hálózatok kiépítése, több helyen pedig az élet is újraindult: kinyitottak a boltok, az emberek dolgozni járnak, újraindult a tömegközlekedés.

Szeverodonyecket folyamatosan támadják az oroszok, a környékén már több települést is sikeresen elfoglaltak. Úgy tűnik, hogy nagyon hamar sikerül majd körbezárniuk a várost - a háborút itt követheti élőben az Origón. Az ukrán csapatok több keleti területről is kiszorultak, így

a korábbi ellentámadásból mostanra visszavonulás lett.