Legalább hatan meghaltak egy iraki terrortámadásban

Horizontal
Members of the Iraqi Counter-terrorism Service (ICTS) are deployed in the streets of the capital Baghdad on March 27, 2021, days after a military parade by an armed faction loyal to Iran. - On March 25, masked gunmen in a convoy of pick-ups drove through the Iraqi capital staging a show of force against Prime Minister Mustafa al-Kadhemi who has proposed a new dialogue with Washington. Militants of the Rabaa Allah group brandished mocking portraits of the prime minister, who is seen as pro-American, and other government officials showing their faces trampled underfoot. Rabaa Allah is the newest and most powerful of a myriad of pro-Iran groups in Iraq. It is seen by experts as a cover for Kataeb Hezbollah which has been integrated into the Iraqi security forces, giving it leeway to oppose the official line. (Photo by AHMAD AL-RUBAYE / AFP)
Vágólapra másolva!
Legalább hatan meghaltak és kilencen megsebesültek a kelet-iraki Dijála tartományban keddre virradóra elkövetett terrortámadásban. A helyi hatóságok az Iszlám Állam terrorhálózatot vádolták az elkövetéssel.
Vágólapra másolva!

A terroristák a Bakuba városától 75 kilométerre északkeletre található al-Iszla településen csaptak le. Az összecsapásokban a civilek mellett egy katona is meghalt - tájékoztattak.

Előző nap az észak-iraki Kirkuk városából jelentettek támadást, amelyben két civil, valamint a biztonsági erők három tagja halt meg,

a hatóságok ezekért a gyilkosságokért is az Iszlám Államot teszik felelőssé.

Az Iszlám Állam 2014 júniusában Moszulban kiáltotta ki "kalifátusát", amely Irak mellett a szomszédos Szíria egyes térségeire is kiterjedt. Bár a terrorszervezet felett Irakban és Szíriában is győzelmet arattak, szélsőségesei továbbra is aktívak, és időről időre támadásokat követnek el a térségben.

Az ENSZ februárban azt közölte, hogy e két országban még mindig hat- és tízezer között lehet a bujkáló terroristák száma.

Címlapi képünk illusztráció!