Greenpeace-provokáció a varsói magyar nagykövetségnél

Soros György
Hungarian-born US investor and philanthropist George Soros delivers a speech on the sideline of the World Economic Forum (WEF) annual meeting, on January 23, 2020 in Davos, eastern Switzerland. (Photo by FABRICE COFFRINI / AFP)
Vágólapra másolva!
Tegnap Soros György megadta az irányt Davosban, a Greenpeace ma végrehajtja, de mi nem engedjük, hogy bárki belerángassa Magyarországot a háborúba! - írta Kovács Zoltán a közösségi médiában, szemlézte a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár üzenetéhez egy fotót is feltöltött, amelyen a földön heverő molinók láthatók, a helymegjelölés szerint Magyarország varsói nagykövetségénél.

A Greenpeace lengyelországi szervezetének Twitterén ugyanezek a molinók jelentek meg ma délelőtt. Az egyiken Orbán Viktor magyar miniszterelnök, a másikon Vlagyimir Putyin látható, ahogy koccintanak, „az energiaforrások a háborút táplálják" felirattal. Azt írják, „aktivistáik" a varsói magyar nagykövetségen követelték, hogy Orbán Viktor csatlakozzon az Oroszország elleni olajembargóhoz.

Úgy tudja a Magyar Nemzet, hogy az épületre kifeszített molinót a külképviselet munkatársai néhány perc után eltávolították, miután felszólították őket, hogy jogtalanul használják az épületet, és a rendőrség is helyszínel az ügyben.

Kovács Zoltán bejegyzésével arra utalt, hogy Soros György éppen tegnap szólalt fel a davosi Világgazdasági Fórumon. Az amerikai üzletember Vlagyimir Putyin legyőzését sürgette. – Az Európai Uniónak meg kell értenie, hogy Putyin egyszerűen leállíthatja az európai szükségletek negyven százalékát fedező orosz földgázszállításokat, míg ez még fájdalmat képes okozni – magyarázta.