Sokkoló részletek derültek ki a texasi általános iskolai mészárlás tömeggyilkosáról

ramos texas gyilkosság
Vágólapra másolva!
Ahogy korábban az Origo is megírta, legalább 19 diák és két tanár is meghalt egy iskolai lövöldözés során a Texas állambeli Uvalde városában helyi idő szerint kedden 12 óra előtt. A gyilkos lövöldöző, akit a 18 éves Salvador Ramosként azonosítottak, már a tragédia előtti napokban is furcsán viselkedett, közösségi oldalán megmutatta a későbbi gyilkos fegyvereket, egy lánynak pedig arra utalt, hogy valami történik majd.
Vágólapra másolva!

Sokkoló részletek derültek ki Ramos viselkedéséről a tragédia előtti napokban.

A 18 éves férfi egy gyorsétteremben dolgozott korábban, főnöke elmondása szerint csendes volt, nem nagyon barátkozott senkivel - írja a The Sun.

Ramos egy korábbi iskolatársának viszont négy nappal az iskolai mészárlás előtt képeket küldött arról a két gépkarabélyról, amiket később használt, ezeket a 18. születésnapjára vette.

A fegyvereket később egy autóban találták meg, amit korábban összetört.

Ramos majdnem négyszáz töltényt vett az iskolai mészárláshoz, alaposan felkészült, állítólag golyóálló mellényt is viselt - írja a Daily Mail.

Egy nőnek is üzent korábban: "Valami készül"

Ramos még május 12-én Instagramon megjelölt egy nőt egy fegyvereket ábrázolt fotón. A nő később válaszolt neki, és megkérdezte, hogy mi köze van a fegyverekhez, erre a fiatal férfi azt írta:

De azt nem írta le, pontosan mire készül, és kedden hajnalban már csak annyit közölt,

hogy „11 óra előtt elmondja", illetve „van egy kis titka, amit szeretne elmondani", az üzenetéhez pedig egy emojit is csatolt.

A nő válaszában leírta, hogy meg van rémülve, és hogy alig ismeri a fiút.

A gyilkos utolsó üzenetét kedd reggel 9-kor írta, majd délben berontott az iskolába és elkezdte a mészárlást.

A korábbi fegyvereket ábrázoló képen megjelölt nő később azt közölte, hogy Ramos számára csak egy idegen, és csak azért válaszolt neki, mert félt tőle.