Magyarok voltak a Horvátországból Németországba tartó eltűnt kisrepülőgépen?

Horvátország, repülőgép, Németország
Vágólapra másolva!
Eltűnt négy emberrel a fedélzetén egy Horvátországból Németországba tartó Cessna 182 típusú kisrepülőgép – írja a Magyar Nemzet a horvát belügyminisztériumra hivatkozva. 
Vágólapra másolva!

A távirati iroda horvát hírforrásokra hivatkozva azt írta: a sportrepülőgép Splitből szállt fel a reggeli órákban. A horvát légiforgalmi irányító szolgálat radarjáról

11 óra 25 perckor tűnt el a Plitvicei-tavaktól nem messze,

Rakovica felett, 700 méter magasan.

A Vecernji List című horvát napilap – nem hivatalos források alapján – azt írta, hogy egy Németországban bejegyzett gépről van szó, amely Laichingen városba tért volna vissza. Arról, hogy kik utaztak a gépen, nincs hivatalos adat.

A repülőgép segélyhívást adott le, mielőtt eltűnt volna.

Az eltűnés koordinátáiról a Polgári Védelmi Operatív Központ tájékoztatta a belügyminisztériumot és a Horvát Hegyi Mentőszolgálatot (HGSS).

A rossz időjárási viszonyok miatt helikopterek nem szállhattak fel, ezért a HGSS drónokkal is vizsgálja a területet.

Josip Granic, a HGSS vezetője a sajtónak úgy nyilatkozott: Nincs konkrét helyszínük, egy szélesebb területen végzik a kutatást.

Nehéz megítélni, mekkora területen folyik a keresés – mondta, hozzátéve: erről akkor tudnak többet mondani, ha a csapatok visszatértek. „Amennyiben semmit sem találunk, kiszélesítjük a koordinátákat" – közölte. Jelenleg a polgári védelmi központ, a rendőrség és HGSS munkatársai, összesen mintegy száz ember keresi az eltűnt gépet.

Az Index hírportál a horvát Telegram című lapra mint nem hivatalos információira hivatkozva azt írta:

a gépen négy magyar állampolgár utazhatott, hivatalosan azonban ezt senki nem erősítette meg.

A lap úgy tudja, hogy a magyar állampolgárok segélyhívást adtak le a horvát hatóságoknak. Ezzel szembemegy a horvát RTL információja, amely azt a hivatalosan meg nem erősített információt kapta, hogy

a járaton egy svájci pilóta, valamint két német és egy horvát állampolgár volt.

Az utasokról egyelőre nincs hivatalos információ.

A Slobodna Dalmacija című portál a horvát hatóságokra hivatkozva arról számolt be: a gépet eltűntként kezelik, az időjárási viszonyok miatt azonban rendkívül nehéz a keresés. Egy rendőrségi forrás a lapnak megjegyezte: korábban több repülő is eltűnt már a környéken.

Josip Granic, a horvát hegyimentő-szolgálat vezetője a horvát RTL csatornának arról számolt be: eddig az egyetlen nyomuk az a környékbeli állampolgároktól származó információ, hogy hallották a repülő körözését.